Yaralarını saran şahinler, vestino’yu zincir yapacak

Güncelleme Tarihi:

Yaralarını saran şahinler, vestino’yu zincir yapacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2014 01:03

TURQUALIY kapsamında yer alan ve Almanya’da önemli yatırımları bulunan Vestino, Avrupa’nın moda zinciri olma hedefiyle 5 yılda 120 mağaza hedefliyor. Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, Vestino’da hedeflerinde orta yaşlı Avrupalı kadınlar olduğunu belirterek, “Burada nüfus giderek yaşlanıyor. Aynı zamanda gençler alışverişe 100-200 Euro harcarken, Vestino’nun müşteri portföyü bunun üç-dört katı bir parayı ayırabiliyor” dedi.

Haberin Devamı

KRİZİ ATLATTI

2007 sonu itibariyle 1.4 milyar dolar ciro ve 12 bin çalışana ulaşan Şahinler Holding, 2008’de yaşadığı krizle birlikte 11 şirketi için iflas ertelemesi istemişti. Şahinler Holding’in davetlisi olarak gittiğimiz Almanya’da, 30 milyon dolarlık kredide yaşanan sorun nedeniyle başlayan kriz günlerini anlatan Şahin, “En büyük şirketlerimiz olmasa da 11 şirketimiz için iflas erteleme istemiştik. O günleri geride bıraktık. Kısa sürede toparlandık. Tüm borçlarımızı ödedik. Şimdi borcumuzun 10 katı sermayemiz var diyebiliriz” dedi.

HEDEF BÜYÜK ŞEHİRLER

Avrupa’nın üç büyük entegre tektil şirketlerinde biri olduklarını anlatan Şahin, “Her yıl 50 milyon parçayı Avrupa ve Amerika’ya sunuyoruz. Aralarında Zara, Primark, H&M’in bulunduğu bir çok dünya markasına üretim yapıyoruz. Aralarında Walt Disney, Warner Bros, Marvel’in de bulunduğu dünya devlerinin yüzde 99’una üretim yapıyoruz. Bunun yanı sıra tüm bu hızlı tüketim markalarından farklı bir hedef kitle ile Vestino markamızı büyütüyoruz. İlk mağazalarımızı daha küçük şehirlere açtık. Şimdi büyük şehirlere de Vestino markasına taşımayı hedefliyoruz” diye konuştu.
Şahin, gelecek dönemde üretim kapasitesini arttırmak için bin kişilik yeni istihdam sağlayacaklarını belirtti. Şahin, “Trakya’yı moda havzası yapmak için yola çıktık. Trakya’yı teknoloji havzası da yapıyoruz. Avrupa’daki satışımız 200 milyon dolar. Holding olarak 15 ülkede 10 bin çalışanımızla 2013’te 1 milyar dolar ciro gerçekleştirdik” diye konuştu.

Haberin Devamı

ŞAHİN’E 1. SINIF LİYAKAT NİŞANI VERİLDİ

KEMAL Şahin, Almanya Cumhurbaşkanlığı tarafından Liyakat Nişanı ile ödüllendirildi. Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Ekonomi Bakanı Garrelt Duin, Türk-Alman ilişkilerine yaptığı katkı nedeniyle Şahin’e 18 Temmuz Cuma günü 1. Sınıf Liyakat Nişanı’nı taktı.Düsseldorf’taki törende Garrelt Duin, eğitim için geldiği Almanya’da ilk girişimini Santex ile 1982’de gerçekleştiren Şahin’in 32 yılda pek çok başarılı projeyi hayata geçirdiğini söyledi.

TURQUALİTY’DE İLKİ BAŞARDI

VESTİNO Genel Müdürü Akın Şahin ise 64 mağazası olan Vestino’yu çok daha farklı bir noktaya konumlandırmaya karar verdiklerini belirterek, bu nedenle Turquality’ye başvurduklarını söyledi. Akın Şahin, “Biz 43 mağazamız ile bu programda yer aldık. Tüketiciler artık yaşadıkları küçük şehirlerden çıkıp büyük şehirlere alışverişe gitmeyi tercih ediyorlar. Bizim de öncelikli hedefimiz Vestino mağazalarını Almanya’nın büyük şehirlerine taşımak” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!