Ümit Milliler’in önünde büyük bir engel var

Güncelleme Tarihi:

Ümit Milliler’in önünde büyük bir engel var
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2014 20:13

Geçen yıl U18 Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda mutlu sona ulaşan ay yıldızlı ekibimizin geleceği soru işareti... Çünkü Federasyon’un aldığı 5 artı 1 yabancı kararına bir de devşirme oyuncu eklenince 7 lejyoner, bu gençlerden daha öncelikli olacak.

Haberin Devamı

U18 Avrupa Şampiyonası’nda Avrupa’nın en büyüğü olan Türkiye’nin altın jenerasyonu önceki gün de Girit’teki Ümitler Şampiyonası’nda İspanya’yı devirerek mutlu sona ulaşarak göğsümüzü bir kez daha kabarttı..
Geleceğin 12 Dev Adam’ı olarak görülen bu gençlerin önünde ‘dev’ bir engel var...
3 + 2 yabancı kontenjanının olduğu geçen sezon Cedi Osman, Talat, Tayfun ve Metecan dışında takımlarında doğru dürüst oynama şansı bulamayan bu gençlerimizin işleri önümüzdeki sezon daha da zor olacak.
Basketbol Federasyonu’nun kulüplerin de isteğiyle aldığı 5 artı 1 yabancı kuralına bu sezon olduğu gibi bir de devşirme oyuncu eklenince altın jenerasyona kulübe yolu görünüyor...
Genç oyuncuların süre şansı bularak kendini geliştirmesine en güzel örnek bu sezon Anadolu Efes’te ciddi süreler alan Cedi Osman’ın Milli Takım’ın en skorer oyuncusu ve Avrupa Şampiyonası’nın da MVP’si olması.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!