TFF Eski Genel Sekreteri Ahmet Güvener aklandı

Güncelleme Tarihi:

TFF Eski Genel Sekreteri Ahmet Güvener aklandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2014 20:14

Türkiye Futbol Federasyonu eski Genel Sekreteri Ahmet Güvener, mahkemede de aklandı...

Haberin Devamı

Eski genel sekreter Ahmet Güvener'in konuya ilişkin yaptığı basın açıklaması şöyle;

"TFF eski Genel Sekreteri Ahmet Güvener'in, 2009 UEFA Finalinde yapılan bazı satın almalarda usulsüzlük yaptığı iddiası ile 6 Eylül 2010 tarihinde, haksız gerekçeyle işten çıkarılması ile ilgili açılan davalarda, TFF tazminat ödemeye mahkûm edildi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun "Ahmet Güvener’in usulsüzlük yaparak TFF’yi zarara uğrattığı" gerekçesiyle açtığı tazminat davasında ve Ahmet Güvener’in iş akdinin haksız fesih edildiği iddiası ile açtığı davalarda, Ahmet Güvener haklı bulundu. Mahkeme Ahmet Güvener’in usulsüzlük yapmadığı kararına vararak, TFF’nin tazminat talebini ret ederken, TFF’nin Ahmet Güvener’e haksız fesih nedeni ile tazminat ödemesini kararlaştırdı.
Mahkemenin kararından sonra bir açıklama yapan Ahmet Güvener, Türkiye Futbol Federasyonu’nun internet sitesinde 6 Eylül 2010’da yayımlanan “Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ‘in talimatıyla, TFF Denetleme Kurulu tarafından başlatılan ve titizlikle yürütülen soruşturmayı değerlendiren Türkiye Futbol Federasyonu Yönetimi'nin kararı doğrultusunda; TFF Genel Sekreteri Ahmet Güvener ve Genel Sekreter Vekili Orhan Gorbon, 6 Eylül 2010 itibariyle görevlerinden ayrılmıştır” haberi ile Türkiye Futbol Federasyonu'nun iş akdini tek taraflı olarak fesih ettiğini kamuoyuna duyurduğunu vurguladı.

Fesih gerekçesi olarak 2009 yılında İstanbul’da yapılan UEFA Kupası finalinde yapılan bazı satın almalardaki usulsüzlüklerin gösterildiğini vurgulayan Ahmet Güvener, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu satın almaların yapıldığı tarihte Genel Sekreter olmamama, ödeme emrini bizzat Mahmut Özgener’in sözlü talimatı ile yapmama ve de TFF ile iş akdimde 'Federasyonun sözlü ve yazılı talimatlarını yerine getirir' ifadesi bulunmasına rağmen Denetleme Kurulu'nun raporuna dayanılarak bu fesih kararı alındı. TFF, kurumu zarara uğrattığımı iddia ederek tazminat davası açarken, bende karşılığında iş akdimin haksız fesih edildiği gerekçesiyle kıdem ve ihbar tazminatımın ödenmesi için TFF aleyhine dava açtım. TC İstanbul 10. İş Mahkemesi 07.11.2013 tarih ve 2013/414 numaralı kararı ile TFF’nin aleyhime açtığı tazminat davasını usulsüzlük yapmadığım gerekçesi ile ret etti. Yine aynı mahkeme 25.04.2014 tarih ve 2014/382 numaralı kararı ile iş akdimin haksız fesih edildiği gerekçesi ile TFF’i bana kıdem ve ihbar tazminatı ödemeye mahkûm etti. Kısacası TC Mahkemeleri TFF’nin konuyla ilgili usulsüzlük iddialarını ret etmiş ve beni bu süreçte aklamıştır."

6 Eylül 2010’da yapılan suçlamaların son derece kırıcı ve onur yaralayıcı olduğunu vurgulayan Ahmet Güvener, hayatı boyunca değerleri ve ilkelerine sıkı sıkı bağlı olarak yaşadığını, çevresi tarafından güvenilir ve dürüst kişiliğinin takdir edildiğini söyledi. Güvener, "Ancak zamanın TFF Yönetimi tarafından usulsüzlük yapmadığım bilinmesine rağmen iş ile ilgili olmayan nedenler ile bu karar alınmıştır. TC Mahkemelerinin 4 yıla yakın süren karar alma sürecinde yaşadığım duygularımı anlatmam çok zordur. İnsanoğlu için onurundan daha değerli hiçbir şey yoktur. Dolayısı ile TFF’nin ödeyeceği hiçbir tazminat yaşadığım duyguları telafi etmeyecektir. TC Mahkemelerinin aldığı bu kararlarda benim ve ailem için tek önemli husus aklanmamdır" dedi."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!