Eymir’de ‘yapılaşma’ muamması

Güncelleme Tarihi:

Eymir’de ‘yapılaşma’ muamması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2014 01:23

Şehir Plancıları Odası (ŞPO), Mimarlar Odası’nın “Eymir Gölü 2. Derece Doğal SİT Statüsü’ne dönüştürüldü, yapılaşmanın önü açıldı” iddiası için “Talihsiz bir açıklama” değerlendirmesinde bulundu. Oda Başkanı Emre Sevim, “Eymir’de herhangi bir turistik tesise izin verilmesi olası değil” dedi.

Haberin Devamı

Mimarlar Odası’nın ortaya attığı, “ODTÜ’ye ait Eymir Gölü 2. Derece Doğal SİT Statüsü’ne dönüştürüldü ve yapılaşmaya önünün açıldı” iddiasına Şehir Plancıları Odası’ndan yanıt geldi. ODTÜ’ye ait olan Eymir Gölü ve yakın çevresi arazisinin 1. Derece Doğal SİT, 2. Derece Doğal SİT ve 1. Derece Arkeolojik SİT alanı olarak tescilli olduğunun altını çizen ŞPO Ankara Şube Başkanı Emre Sevim, şöyle devam etti:
“SİT tescilleri gereğince mutlak koruma alanları olan bu alanların doğal dengelerinin özgünlüklerinin korunması ve sürekliliğinin sağlanması açısından plan kararları önem arz etmektedir. 20.05.2014 tarihli ODTÜ Planı’na ait alanlara ilişkin yapılan planlar da değişikliğe uğramamıştır. Hem 30.09.2013 tarihli planda hem de 20.05.2014 tarihli ODTÜ Planı’nda da Eymir Gölü çevresi ‘ODTÜ özel orman alanı’ olarak işlendiğinden herhangi bir turistik tesise izin verilmesi olası değildir. Mimarlar Odası aceleci davrandı ve durumu yeterince inceleyemedi. Konuyu birlikte inceleme talebimize de ilgisiz kaldı ve sonuçta talihsiz bir açıklama yaptı.”

Haberin Devamı

TÜNEL CİDDİ BİR TEHDİT

ODTÜ Planı’nda yer alan 1071 Malazgirt Bulvarı ve tünel projesinin Ankara’nın doğal çevresi için çok ciddi tehdit oluşturduğunu savunan Sevim, “Yol planları Büyükşehir Belediyesi’nin ‘daha fazla hız, daha fazla yol, daha fazla imarlı alanı tüket’ temalı özel araç sahipliğini destekleyen politikasının ürünüdür” dedi. Yolların vatandaşın trafik çilesini çözmek için değil, rant lobisine hizmet etmek için açıldığını iddia eden Sevim, “Söz konusu planın iptali için 21 Temmuz 2013 tarihinde dava açtık, mesleğimize ve kentimize duyduğumuz sorumlukla mücadele etmeyi sürdüreceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!