Akün ve Şinasi beşinci kez kurtuldu

Güncelleme Tarihi:

Akün ve Şinasi beşinci kez kurtuldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2014 01:23

Başkent Dayanışması Bileşenleri, Akün ve Şinasi sahnelerinin satışa çıkarılmasını Akün Sahnesi önünde protesto etti.

Haberin Devamı

Dün, satış ihalesinin yapıldığı saatlerde Akün Sahnesi önünde toplanan dayanışma üyeleri ve çok sayıda sanatçı ‘Sanata evet ihaleye hayır’ sloganları atarak Akün ve Şinasi sahnelerinin satışına tepki gösterirken, eyleme CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka da destek verdi. Grup adına Şahin Ergüney’in yaptığı açıklamada, Akün ve Şinasi sahnelerinin herkesin yaşamında unutulmaz yerleri olduğuna değinilerek, şu ifadelere yer verildi:

Akün ve Şinasi beşinci kez kurtuldu
HABABAM MERHABA AKÜN, HABABAM HOŞÇAKAL AKÜN

“Kentten bir bellek daha silinmeye çalışılıyor. Şinasi ve Akün sahneleri Ankara’nın ve Ankaralının belleğinin bir parçasıdır. Onların yıkılması demek, belleğin yağmalanması, yok edilmesi, şehrin kimliğini kaybetmesi demektir. Ankara’da ödeneklisi ve özeli ile toplam 12 tiyatro binası var ve sayıları giderek azaltılmaya çalışılıyor.
Akün ve Şinasi sahnelerinin satışını ve yıkılmasını önleyecek kalıcı bir önlem alınmasını, binaların iş merkezi ünitesinden ayrılarak korunmasını talep ediyoruz. Tüm Ankaralılar adına, en gür sesimizle ‘Sanata evet ihaleye hayır’ diyoruz.”
Açıklamanın ardından sanatçılar tiyatro gösterisi ve müzik dinletisi gerçekleştirdi. Daha önce çeşitli nedenlerle 4 kez iptal edilen satış ihalesi, yeterli çoğunluk sağlanamadığı gerekçesiyle bir kez daha iptal edildi. İhalenin iptalini duyan göstericiler ise olaysız bir şekilde dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!