Almanya'nın en zengini, Aldi'nin kurucusu Karl Albrecht öldü

Güncelleme Tarihi:

Almanyanın en zengini, Aldinin kurucusu Karl Albrecht öldü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2014 15:16

Dünyanın en büyük AVM’lerinden ALDİ’nin kurucusu ve Almanya’nın en zengin işadamı sayılan Karl Albrecht öldü. Frankfurter Allgemine gazetesinin haberine göre, Karl Albrecht 94 yaşında Essen’deki villasında son nefesini verdi.

Haberin Devamı

Gazete, Karl Albrecht’in bugün sadece çok yakınlarının katılacağı bir cenaze töreniyle, kardeşi Theo Albrecht’in mezarının yanına defnedileceğini bildirdi.

Yaklaşık 25 milyar dolarlık servetiyle Almanya’nın en zengini ve Dünya’nın 12. milyader zengini Karl Albrecht, 2010 yılında ölen kardeşi Theo ile birlikte süper marketler zinciri olan ALDİ’yi kurmuştu. Karl Albrecht son yıllarda Essen’deki villasına kapanmıştı.

UCUZ PERAKENDENİN MUCİDİ
Karl Albrecht ve kardeşi Theo Albrecht'in perakendedeki başarısı Almanya'nın da en büyük iş başarılarından birini oluşturuyor. İkili 1913'te açılan zinciri devraldıktan sonra Avrupa'yı "ucuz marketler zinciri" konsepti ile tanıştırdı. "En ucuza en kaliteli" mal mottosuyla özellikle 1980'lerden sonra yayılan Aldi marketler zinciri 17 ülkede faaliyet gösteriyor. Aldi grubu bu sene 85 milyar dolar ciro elde etmişti. Karl'ın kardeşi Theo da 2010'da hayatını kaybetmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!