Yurt dışında oy için randevu alın

Güncelleme Tarihi:

Yurt dışında oy için randevu alın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2014 15:05

Türkiye'deki cumhurbaşkanlığı seçiminde yurtdışında oy kullanacak seçmenler dikkat: Randevu almanız gerekiyor. Randevu alma işlemi 25 Temmuz’da sona eriyor...

Haberin Devamı

TÜRKİYE'de 10 Ağustos’ta cumhurbaşkanı seçimi var. Yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları da 31 Temmuz-3 Ağustos arasında bulundukları ülkelerde cumhurbaşkanı için oy kullanabilecek. Ama bu tarihler arasında bulunduğu yerde oy kullanmak isteyenlerin randevu almaları gerekiyor.

Yüksek Seçim Kurulu'nun internet sayfasına girilerek randevu alınıyor. Randevu alma işlemi 25 Temmuz saat 18.00'de bitecek. Randevu almayanlara sistem 26 Temmuz'da otomatik olarak gün verecek.

Randevu alma işlemi çok kolay... www.ysk.gov.tr sayfasına girdikten sonra en sağda Oy Verme Günü Belirleme Sistemi penceresi var. Buraya tıklayınca, Randevu penceresi geliyor. Randevu almak için kimlik bilgileriniz gerekiyor.

YA ALAMAZSA!

Randevu almayan seçmenlere sistem kendisi randevu dağıtacak. Randevu almamış seçmen 26 Temmuz günü YSK'nın internet sitesine girip hangi tarih ve saatte, hangi temsilcilikte sandığa gidip oy verebileceğini öğrenecek. Sistemin belirlediği randevu seçmene uygun olmayabilir. O nedenle seçmenin önceden randevu alması en doğrusu.
Sisteme girip toplu halde randevu almak mümkün. En fazla beş kişilik randevu alınabiliyor. Randevu gününü seçtikten sonra saat olarak öğleden önce 08-12.30 veya 12.30-17.00 saat dilimi veriliyor. Seçmen bu saat dilimlerinden kendine uygun olanı seçebilecek.

DERNEKLER ALIYOR

Bazı dernekler de üyelerine randevu almak için hizmet veriyor. Böylece dernek üyeleri aldıkları randevu tarihinde birlikte giderek, oy kullanabilecek. 26 Temmuz'da YSK internet sayfasından seçmenlerin randevu tarihleri, hangi temsilcilikte ve nerede oy kullanacakları ilan edilecek.

GÜMRÜKLERDE SEÇİM 26 TEMMUZ'DA BAŞLIYOR

YURTDIŞINDA seçim tarihleri arasında Türkiye'de tatilde bulunacak Türk vatandaşı seçmenler, oylarını gümrük kapılarında kullanabilecek. Gümrük kapılarında oy kullanma işlemi 26 Temmuz'da başlayacak ve 10 Ağustos'ta sandıklar kapanıncaya kadar sürecek. Gümrüklerde oy kullanmak isteyen seçmenler giriş ya da çıkış yapmadan en yakın gümrük kapısına giderek, oyunu atabilecek. Sandık görevlileri gümrük kapılarında oy kullanan seçmenlerin kimlik bilgilerini bilgisayara girip, seçmen olup olmadığını ve daha önce oy kullanıp kullanmadığını sorgulayacak. YSK'nın internet sayfasında bölgelerdeki sandıkların açık adresleri ve gümrük kapılarının listesi de bulunuyor.

SORULARINIZ VARSA ÇAĞRI MERKEZİ'Nİ ARAYIN

YURTDIŞINDAKİ seçmenlere hizmet için YSK bir çağrı merkezi açtı. Çağrı merkezini arayan seçmenler oy kullanma işlemiyle ilgili her konuda bilgi alabilecek. Hafta sonu dahil her gün Türkiye saatiyle saat 09.00-18.00 arası açık olan çağrı merkezinin telefon numarası şöyle: 0090-312-444 99 75

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!