MEB Müsteşarı Tekin’den TEOG açıklaması: TEOG’da herhangi bir değişiklik yok

Güncelleme Tarihi:

MEB Müsteşarı Tekin’den TEOG açıklaması: TEOG’da herhangi bir değişiklik yok
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2014 13:59

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, öğretmene rotasyon ve TEOG’da yeni düzenlemeler iddialarına sosyal medyadan cevap verdi. TEOG’da herhangi bir değişiklik planlanmadığını belirten Tekin, öğretmenlere rotasyon konusunda da, “Bu konuda nihai karar yönetmelik ile düzenlenecek ve bu yönetmelik her mevzuat çalışmamızda yaptığımız gibi ilgili herkesin görüşü alınarak hazırlanacak” dedi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sisteminde, önümüzdeki yıl 6 ders yerine 3 dersten merkezi yazılı yapılacağı iddialarına Twitter hesabından cevap verdi. Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı’nın TEOG’la ilgili herhangi bir değişiklik planlaması olmadığını açıkladı. Tekin, öğretmenlere rotasyon iddialarıyla ilgili olarak da şunları söyledi:
“Bu konuda da daha önce sendikalar ve diğer paydaşlarımızla yaptığımız ortak çalışmalar doğrultusunda il içinde ve 10 ya da 12 yol için planlanması düşünülüyor. Bu konuda nihai karar yönetmelik ile düzenlenecek ve bu yönetmelik her mevzuat çalışmamızda yaptığımız gibi ilgili herkesin görüşü alınarak hazırlanacak.”

2013-2014 eğitim öğretim yılında ilk kez uygulanan TEOG kapsamında 8’inci sınıf öğrencilerine Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil olmak üzere 6 dersten merkezi yazılı yapıldı. TEOG ile ilgili olarak 2014-2015 eğitim öğretim yılında sadece Türkçe, matematik ile fen ve teknoloji olmak üzere 3 dersten sınav yapılacağı iddia edildi. Ayrıca TBMM’de görüşülen torba yasada bulunan, “Öğretmenlerin hizmet sürelerine ve/veya isteğe bağlı il içi veya dışı yer değiştirmelerine ilişkin usul ve esaslar yönetmelikle belirlenir” maddesi yasalaştığında birçok öğretmenin okullarından ayrılmak zorunda kalacağı iddiası ortaya atıldı.

Haberin Devamı

Tekin’in sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalar şöyle:

MEB Müsteşarı Tekin’den TEOG açıklaması: TEOG’da herhangi bir değişiklik yok


BAKMADAN GEÇME!