ürk doktor Hindistan'da gönüllü sağlık taramasına katıldı

Güncelleme Tarihi:

ürk doktor Hindistanda gönüllü sağlık taramasına katıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2014 14:02

Almanya'nın Duisburg kentinde bir hastanede çalışan kadın hastalıkları ve meme kanseri uzmanı Dr.Ayla Bayrak, gönüllü sağlık hizmeti için gittiği Hindistan'dan mutlu döndüğünü belirtti.

Haberin Devamı

Duisburg şehrinde bulunan Helios Klinik'te sekiz yıldır kadın hastalıkları, doğum ve meme kanseri uzmanı olarak görev yapan Dr.Ayla Bayrak, yedi kişilik sağlık ekibiyle beraber gönüllü sağlık hizmeti için geçtiğimiz Haziran sonu Hindistan'ın Leh kentine gitti.

Almanya'da çalıştığı klinikten yıllık iznini alarak Hindistan'da iki hafta boyunca sağlık hizmeti veren Dr.Ayla Bayrak, yeniden Duisburg'taki hastane görevine döndü. Sağlık ekibiyle birlikte 60'a yakın hastaya sağlık hizmetinde bulunduklarını belirten Dr.Ayla Bayrak, Hindistan'ın Leh kenti ve çevresinde bulunan kasabalar da geçen iki haftalık zamanını yanında getirdiği video ve resimleri göstererek anlattı. Hindistan'a gönüllü sağlık taraması için ikinci kez gittiğini belirten Dr.Ayla Bayrak, „geçen yıl tedavi ettiğimiz hastaların bir çoğunun beni görünce tanıdığını ve yüzlerinde sevinç olduğunu gördüm.Adımı dahi unutmamış çoğu.Benimle sohbet ettikten sonrada, hasta olan yakınlarını getirdiler.Beni bir akrabaları gibi yakın görüyor olmalarından çok etkilendim ve mutlu oldum“ dedi.

TEDAVİ EDİLMEYEN KADINA BEN SAHİP ÇIKTIM

İhtiyacı olan çoğu hastaya baktık, ama daha çok kadın ve çocukların tedavisiyle meşgul olduk diyen gönüllü doktor, kendisini oldukça etkileyen iki hastanın durumunu şöyle anlattı:“uzun zamandır hepatit hastası olan ve rahimi alınması gereken bir kadın, kendisinin ameliyat edilmediğini ve oradaki doktorların çok para istediklerini ve hastalık kaparız diye tedaviye yaklaşmadıklarını anlattı.Hastalığını dürüstçe söylediği için, öncülük yaparak kadının ameliyatını gerçekleştirdik.

Benim bu tip hastalara karşı zaten özel korunma aşım vardı.Kadın taburcu olup evine gittikten sonra, defalarca teşekkürünü ulaştırdı bana.Beni etkileyen diğer bir hasta da, gecen yıl bacaklarında ağır yanıklardan dolayı ameliyat ettiğimiz 8 yaşındaki çocuk.Yanıkları nedeniyle yürüyemez durumdayken ameliyat ettiğimiz o çocuk, bu sefer geldiğimi öğrenince kaldığımız hastaneye geldi ve bana nasıl iyileştiğini yanında getirdiği futbol topuyla oynayarak gösterdi çocuğun sevincini görüp etkilenmemek mümkün değil“.

Dr.Ayla Bayrak, özellikle Türk olduğunu bilen kadın hastaların diğer Alman doktorlardan daha çok kendisine güvendiklerini ve daha rahat sıkıntılarını anlattıklarını belirtti.Gönüllü hizmetten dolayısıyla insanların yüzünün gülmesinden dolayı kendisininde çok mutlu olduğunu anlatan Dr.Bayrak, fırsat bulduğundan tekrardan hizmet için gidebileceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!