Fettullah Gülen'in avukatları HSYK'ya başvurdu

Güncelleme Tarihi:

Fettullah Gülenin avukatları HSYKya başvurdu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2014 13:22

Fethullah Gülen'in avukatları, müvekkilleri hakkındaki soruşturmayı kendilerinden gizlediği iddiası ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Faruk Erşen Yılmaz ve Savcı Fuzuli Aydoğdu'yu HSYK'ya şikayet etti. Gülen hakkında 8 aydır süren soruşturmanın kendilerinden gizlendiğini öne süren avukatlar, soruşturmanın bu iki savcıdan alınmasını da istediler.

Haberin Devamı

Bugün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen Fethullah Gülen'in avukatları Fikret Duran ve Muhammet Enez Hazır, Başsavcıvekili Faruk Erşen Yılmaz ve Savcı Fuzuli Aydoğdu hakkındaki şikayet dilekçelerini, HSYK'ya gönderilmek üzere adliye bünyesindeki HSYK bürosuna verdiler. Gülen'in avukatlarından Fikret Duran, şikayet dilekçesini verdikten sonra bir açıklama yaptı. Müvekkili Fethullah Gülen hakkında 8 aydır bir soruşturma yürütüldüğünü, bu soruşturmanın kendilerinden gizlendiğini söyleyen Avukat Duran, şunları söyledi:

'SORUŞTURMA BİZDEN GİZLENDİ'

“Bir kısım görsel ve yazılı basın yayın kuruluşlarından Çağlayan Adliyesi'nde müvekkil Fethullah Gülen hakkındaki suç duyuruları yapıldığını öğrenmemiz üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunduğumuz dilekçe ile 'Başsavcılık nezdinde soruşturma dosyası var ise numarasını' talep etmemize karşılık, şikayet edilen Faruk Erşen Yılmaz tarafından yazılı olarak, 'herhangi bir soruşturma dosyası tespit edilememiştir' cevabı verilmiştir.

Haberin Devamı

Bu yazışmadan 15 gün sonra bazı medya organlarında bu defa dosya numarası da yazılarak müvekkil hakkında bir soruşturma dosyasının varlığından bahsedilmesi üzerine ilgili savcıdan dosya fotokopisini istedik ve temin ettik. Dosyayı incelediğimizde hem başsavcılığa sunduğumuz ilk dilekçenin, hem de başsavcı vekilinin bize verdiği 'soruşturma dosyası tespit edilememiştir' yazısının dosya içerisine konulduğunu öğrendik. Bu husus müvekkil hakkında yürütülen soruşturmanın varlığı başsavcıvekili tarafından bilinmesine rağmen, tarafımıza gerçeğe aykırı bilgi verildiğini ortaya koymaktadır.

UYAP KAYDI YAPILMAMIŞ

Müvekkilimin TC kimlik numarası, soruşturma dosyasının birçok yerinde bulunmaktadır. Hatta bu dosyadan emniyete ve başkaca kurumlara birçok talimat gönderilmiştir. Buna rağmen bu dakikaya kadar halen soruşturmanın UYAP kaydı yapılmamıştır. Dosyanın UYAP kaydının 8 aydır yapılmaması ve kanuna aykırı bir şekilde gizli soruşturma yürütülmesi hukuka aykırılık teşkil etmektedir. “

Soruşturmanın kendilerinden gizlenmesinin AİHS'ne adil yargılama hakkını düzenleyen maddelerine aykırı olduğunu öne süren avukat Duran, “Soruşturma dosyası kanuna aykırı bir şekilde gizlenmekte, müvekkilin savunma hakkı ve adil yargılanma hakkı ihlal edilmektedir. Bu nedenle soruşturma savcısı Fuzuli Aydoğdu ve Başsavcıvekili Faruk Erşen Yılmaz hakkında disiplin ve adli soruşturma başlatılması ve dosyadan el çektirilmeleri için HSYK'ya şikayette bulunuyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Dosyada tanık sıfatı ile ifadeleri bulunan Latif Erdoğan ve Ahmet Keleş'in bu ifadelerinde müvekkili Fethullah Gülen'e hakaret ettiğini öne süren Avukat Duran, bu iki kişi hakkında da suç duyurusunda bulunduğunu belirterek, “Bu kişiler hiçbir somut olguya dayanmaksızın, delil olarak MİT arşivleri ve tamamı tarafımızca tekzip edilmiş ve yalan haber olduğu tescillenmiş gazete manşetleri ve 2 köşe yazarının yazılarına atıf yapılmaktadır. Bu şahıslar hakkında da cezalandırılmaları için şikayette bulunduğumuzu ve süreci takip edeceğimizi paylaşıyoruz" dedi.

GÜLEN HAKKINDA 10 ŞİKAYET

Fethullah Gülen hakkında biri 13 Aralık 2013, diğerleri de 17 Aralık operasyonu sonrası olmak üzere 10 ayrı şikayet yapıldığı, bu şikayetlerin, Fuzuli Aydoğdu tarafından yürütülen “Çıkar amaçlı suç örgütü" soruşturması ile birleştirilerek tek dosya haline getirildiği öğrenildi. Latif Erdoğan ve Ahmet Keleş'in bu soruşturma kapsamında tanık sıfatı ile ifade verdikleri öğrenildi.


BAKMADAN GEÇME!