Çocuk cehenneminde şok tahliye

Güncelleme Tarihi:

Çocuk cehenneminde şok tahliye
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2014 12:56

Meksika'nın batısında insanlık dışı koşullardan dolayı baskına uğrayan çocuk yurdun 80 yaşındaki yöneticisi Rosa Verduzco serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Araştırmaları yürüten bir polis, Verduzco hakkında tutuklama emrin bulunmadığını belirtirken, savcılık herhangi bir açıklama yapmadı. Bununla birlikte altı çalışanın Neyarit'teki bir ağır ceza hapisanesine aktarıldığı, yurtta görevli iki öğretmenin ise serbest bırkıldığı kaydedildi.

SUÇLAMALAR DİNMİYOR

Çocuk cehenneminde şok tahliye

Michoacán eyaletinde geçen hafta 450 çocuk polis ve askerler tarafından baskına uğrayan "La Gran Familia" (Büyük aile) yurdundan kurtarılmıştı. Yıllarca çöplüklerin arasında yaşayan çocukların dilenmeye gönderildiği ve cinsel tacize uğradığı ortaya çıkmıştı.


Radyoya demeç veren Miguel Ángel Juárez adında bir görgü tanığı, yurtta altı yıl geçirdiğini belirterek görevlilerin kızlarla odaya kapandığını öne sürdü. Juárez ayrıca "Mamá Rosa" ve "La Jefa" (şef) adı ile hitap edilen Verduczo'nun tacizlerle alakası olmadığını belirttiyse de yönetici hakkında ağır suçlamalarda bulundu. İfadeye göre Verduzco, çocukları dayakla cezalandırıp küflenmiş yemek yedirdi ve evlatlarını talep eden velilerden ücret talep etti.

"ŞEF"E DESTEK YAĞDI

Çocuk cehenneminde şok tahliye

Büyük saygı gören Mama Rosa'ya yönelik suçlamalara özellikle ünlülerden tepki geldi. Yazar Elena Poniatowska, futbolcu Rafael Márquez ve Fransız Nobel Ödül sahibi Jean-Marie Gustave Le Clézio, Verduczo'yu suçsuz bulduklarını belirtip yaşlı kadına destek verdi.

Haberin Devamı

YATILI OKUL OLACAK
2000 ile 2006 yıllar arasında Meksika Başkanlığını üstlenen Vicente Fox, Verduzco ile telefonda görüşüp, yurdu eğitim kuruluşu olarak tekrar açmayı tavsiye etti. Verduzco'nun ise kaliteli bir yatılı okul tasarladığı ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!