Zana ve Önder Erbil’e gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Zana ve Önder Erbil’e gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2014 13:03

DİYARBAKIR Bağımsız Milletvekili Leyla Zana ve HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Almanya’daki tedavisinin ardından önceki gün Süleymaniye’ye dönen Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ve Federal Kürdistan Başkanı Mesud Barzani ile görüşmek üzere bugün Erbil’e gidiyor.

Haberin Devamı

Zana ve Önder, Erbil ziyaretleri kapsamında Talabani ve Barzani’nin yanı sıra, Federal Kürdistan Başbakanı Neçirvan Barzani’yle de görüşecek. PKK yönetimiyle de görüşmesi beklenen Zana ve Önder, Abdullah Öcalan’ın mesajlarını, Federal Kürdistan yönetimine iletecek. Öcalan’ın, Kürt Ulusal Kongresi ve Rojava başlıklarındaki değerlendirmelerini taraflara iletecek olan Zana ve Önder’in ziyaretinin bir hafta sürmesi planlanıyor.

ÖCALAN İLE GÖRÜŞMÜŞLERDİ

Zana ve Önder 10 Temmuz’da İmralı’da Öcalan ile görüşmüştü. Görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, “Öcalan öncelikle müzakere çerçeve yasasına destek, öneri ve katkı sunarak, gerçekleşmesini sağlayan bütün parti kurum ve şahsiyetlere teşekkür ederek, bunun büyük barışımızın sağlanması sürecine olumlu bir başlangıç teşkil edeceğini ifade etti. Aslolanın bu çerçeve yasanın ruhuna ve içeriğine uygun yasal düzenlemeler ve pratik uygulamalarla hayatiyet bulmasını sağlamak olduğunu belirtti. Kürt Ulusal Kongresinin toplanması ve ulusal birliğin sağlanması gereğine işaret ettiğini vurguladı ve ‘Bölgede yaşanan gelişmeler bu tespit ve önerimin ne kadar hayati olduğunu açık bir biçimde ortaya koymuştur’ diyerek, kongrenin biran önce toplanması gereğine işaret etti” denilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!