Almanya eski Cumhurbaşkanı Wulff: Basın benim için karalama kampanyası yaptı

Güncelleme Tarihi:

Almanya eski Cumhurbaşkanı Wulff: Basın benim için karalama kampanyası yaptı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2014 14:38

Almanya eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff görevde iken basının kendisi ile ilgili linç kampanyası başlattığını iddia etti.

Haberin Devamı

Wulff, kendisiyle röportaj yapan Der Spiegel dergisine sert eleştirilerde bulundu. Birçok kez yarıda kesilme noktasına gelen röportajda Wulff, Der Spiegel’i ‘fikir karteli’ olmakla, Alman basınının da elinde bulundurduğu büyük gücü büyük bir sorumlulukla kullanmamakla suçladı. Wulff, İslam’ın Almanya’ya ait olduğu yönündeki ifadesi, bankalara ve Katolik Kilisesi’ne olan eleştirileri nedeniyle medyanın hedefi haline geldiğini söyledi.
Röportajı yapan Der Spiegel redaktörlerinin ifadesine göre görüşme birçok kez yarıda kesilme noktasına geldi, ancak devam ettirildi. Söz konusu röportajda Wulff kendisinin istifa etmesine giden süreçte basının sahip olduğu gücü sorumsuz bir şekilde kullandığını söyledi

Christian Wulff, Der Spiegel’in 2012 yılındaki bir sayısında kendi fotoğrafını kapak yaparak görevi başında olsa dahi onurunu kaybettiği izlenimi veren resmini de eleştirdi ve “Ben Der Spiegel’in bu kapağını çok büyük bir yanlış olarak görüyorum. Bu kapağın sorumluları utanmalıdır“ şeklinde konuştu. Wulff, basının kendisine karşı adeta bir kara propaganda yürüttüğünü dile getirdi. Wulff, “Bazı medya gruplarını rahatsız etmeye başlamıştım. Bazıları benim İslam’ın Almanya’ya ait olduğu yönündeki ifademe kızmışlardı, bazıları da bankalar ve Katolik kilisesini eleştirmemi yadırgamışlardı“ dedi.


Eski Cumhurbaşkanı, siyasetçilerin de kendine yeterince destek vermemesinden yakınarak şöyle dedi: “Siyasetçiler bu gibi durumlarda mahkemelerin bağımsızlığı formülünün arkasına sığınamamalı. Bazı savcıların soruşturma ihtirası her türlü ölçüyü yerle bir ediyorsa orada siyasetin de sesini yükseltmesi gerekir“ şeklinde konuştu.

HATALARIM OLDU

Kendi yanlışlarının olduğunu da kabul eden ChristianWulff, özel hayatında bazı durumlarda çok dikkatli davranmadığı itirafında bulundu. Wulff, özellikle çevresindeki işadamlarından Carsten Maschmeyer’in tatil evinde kalmalarının yanlış olduğunu söyleyerek, “Bir cumhurbaşkanı mesafesine dikkat etmeli. Bu mesafe söz konusu tatilde kendi cebimden ödediğim halde korunmamıştı. Ama böyle ölçüleri acımasız bir şekilde siyasetçilere koyarsanız bundan sonra siyasetçileri manastırlarda aramak zorunda kalabilirsiniz“ dedi.

Wulff 2010 yılında seçildiği cumhurbaşkanlığı görevini 2012 yılında bırakmak zorunda kalmış, rüşvet iddiasıyla açılan davadan ise beraat etmişti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!