2 yaşındaki çocuğa icradan ödeme emri!

Güncelleme Tarihi:

2 yaşındaki çocuğa icradan ödeme emri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2014 12:06

KAYSERİ’de 4 ay önce babası Şener’in elinden yola fırlayan ve bir otomobilin çarpması sonucu yaralanan 2 yaşındaki Muhammed Emir Şafak’a, kendisine çarpan otomobilin sigorta şirketi tarafından, icra yoluyla 3 bin 782 TL’lik ödeme emri geldi.

Haberin Devamı

Şaşkınlık yaratan, yok artık dedirten olay, 11 Nisan 2014’da Kayseri'nin Melikgazi İlçesi eski otogarının yan yolunda meydana geldi. Şener Şafak 2 yaşındaki oğlu Muhammed Emir Şafak’ı da yanına alarak eski otogar yanındaki benzin istasyonu yanındaki kaldırımda dinlenmek için oturdu. Bu sırada minik Muhammed elindeki taşı yola fırlatıp, arkasından koştu. Baba Şener Şafak yola fırlayan oğlunun peşinren koşarken, uluslararası bir şirkete ait Fatih Dikici yönetimindeki 34 JE 6318 plakalı otomobil önce çocuğa sonra babasına çarptı. Olay yerine yakın bulunan vatandaşlar tarafından hastaneye kaldırılan minik Muhammed ve babası Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesinde yapılan ayakta tedavilerinin ardından taburcu edildi.

MUHAMMED 8’DE 8 KUSURLU BULUNDU

Polis ekiplerinin kaza yerinde yaptıkları inceleme sonrası, verilen raporda minik bebek kazaya sebebiyet verdiği gerekçesiyle 8’de 8 kusurlu bulundu. Kaza raporu sonrasında ise şirkete ait olan aracın sigorta şirketi tarafından Muhammed Emir Şener’e, olaydan 3 ay sonra icra yoluyla, bir hafta içinde ödenmesi kaydıyla, 3 bin 782 lira para cezası içeren tebligat geldi.

BABA: DAVA AÇACAĞIZ

Ceza içiren tebligata tepki gösteren bir fabrikada işçi olarak çalışan baba Şener Şafak şöyle dedi:

"Bu işe çok şaşırdım. Derdimi kime, nasıl anlatacağımı bilemiyorum. Bu cezadan vazgeçilmesi gerekir. Gereken şikayeti yapacağız. Olay yerinde otomobilin 28 metre fren izi saptandı. Sinyalizasyon işaretlerinden yeni kalkan bir otomobilin bu kadar kısa sürede hızlanması ve 28 metre fren izi yapması, oğlumu ve beni 20 metre sürüklemesi aşırı süratli olduğunu gösterir. Tebligata, yasal süresinde itiraz ettik. Ayrıca, daha önce kendisinden davacı olmadığımız sürücü ile bağlı bulunduğu firmaya ve kasko firmasına da dava açacağız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!