Bartın'da sağanak yağış bir can aldı

Güncelleme Tarihi:

Bartında sağanak yağış bir can aldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2014 11:29

Bartın'da sağanak nedeniyle çöken istinat duvarının altında kalan kişi öldü.

Haberin Devamı

İstanbul'dan bayram tatili için Kayacılar köyüne gelen Ayhan Özdemir (32), 2 yıl önce kanserden ölen oğlu için evinde mevlit okutmasının ardından misafirleri evlerine götürdü. Daha sonra evine dönen Özdemir, evinin önüne park ettiği otomobilinden indiği sırada 3 metre yüksekliğindeki istinat duvarı çöktü.

Duvar ile otomobilin arasında kalan ve iş makinesi yardımıyla bulunduğu yerden çıkarılan Özdemir, olay yerinde hayatını kaybetti

Özdemir'in cesedi, Bartın Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

KÖPRÜLER SU ALTINDA KALDI

İl genelinde 2 gündür etkili olan sağanak nedeniyle kent merkezinden geçen Bartın Irmağı'ndaki su seviyesi yaklaşık 5 metreye kadar yükseldi, ırmak boyundaki yürüyüş yolu da su altında kaldı. Merkez ilçeye bağlı Arıt köyünden gelen derenin taşması sonucu, Tabanözü Köprüsü ve Alibaş Köyü Köprüsü ulaşıma kapandı.

Sağanağın etkisini sürdürmesi nedeniyle çevre köylerde köprülerin kullanılmaması ve tedbirli olunması için köy camilerinden vatandaşlara uyarılarda bulunuyor. Merkez ilçeye bağlı Gecen köyü ve Şiremirçavuş Mahallesi'nde ulaşımı sağlayan iki köprü de Aygır Deresi'ndeki taşkın sonucu su altında kaldı. Polis ekipleri, şerit çekerek köprülerin çevresinde güvenlik önlemi aldı, araçlar ve yayalar alternatif güzergahlara yönlendirildi. Gecen köyündeki Toptancılar Sitesi'nde bazı işyerlerinin yanı sıra bölgedeki ekili arazileri ve bazı evlerin bahçelerini de su bastı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!