Kaç dakika sonra gelecek?

Güncelleme Tarihi:

Kaç dakika sonra gelecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2014 01:23

Kentin 110 noktasında oluşturulan “akıllı durak” sistemi sayesinde yolcular, artık binmek istedikleri otobüsün kaç dakikalık mesafede olduğunu öğrenebiliyor.

Haberin Devamı

Yaklaşan otobüslerin kaç durak mesafede bulunduğunu gösteren “akıllı durak” uygulamasıyla toplu ulaşıma kolaylık getiren İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, yolcularına sunduğu bu konforu bir adım daha ileriye taşıdı. 110 noktada uygulanmaya başlanan ve büyük beğeni toplayan akıllı durak sistemi geliştiren ESHOT, artık yaklaşan otobüsün kaç dakika uzakta olduğunu bilgisini de dijital ekranlarda paylaşacak. Akıllı duraklar aynı zamanda duraktan geçen otobüs hatlarının numaralarını, gidiş yönlerini, son durak isimlerini ve gelen aracın fiziksel engellilerinin kullanımına uygun olup olmadığını da gösteriyor.

ESHOT Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde (www.eshot.gov.tr) “Yolcu Bilgilendirme” başlığı altından seçilen bölümde akıllı duraklarda paylaşılan bilgiler yer alıyor. Sistem sayesinde İzmirliler, binmek istedikleri otobüsün kaç dakika uzakta olduğunu evlerinden çıkmadan da bilgisayarlarından öğrenebiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!