Malezya uçağının enkazında 282 ceset bulundu

Güncelleme Tarihi:

Malezya uçağının enkazında 282 ceset bulundu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2014 09:09

Ukrayna'nın doğusunda düşürülen Malezya Havayolları'na ait MH17 sefer sayılı uçağın enkazının olduğu bölgede şu ana kadar 282 ceset ve 81 vücut parçası bulundu.

Haberin Devamı

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Ukrayna Olağanüstü Haller Devlet Hizmeti (OHDH), yapılan arama kurtarma çalışmaları sonucunda 282 yolcunun cesedine ve cesetlere ait 81 parçaya ulaşıldığını duyurdu.

Arama kurtarma çalışmalarında 120 kilometrekare alanın tarandığının belirtildiği OHDH, ulaşılan 251 cesedin Torez'deki tren istasyonuna götürülerek vagonlara yüklenildiğini bildirdi. Arama kurtarma çalışmalarında görevlendirilen personel sayısının da artırıldığı belirtilen açıklamada, çalışmaların 810 kişi ve 35 araç vasıtasıyla yapıldığı ifade edildi.

Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk konuya ilişkin bugün yaptığı açıklamasında, uçak kazasında hayatını kaybedenlerin cesetlerinin toplanılması ve incelemeler için belirlenen bölgeye taşınması için soğuk hava deposu niteliğindeki dört vagondan oluşan iki treni Torez istasyonuna gönderdiklerini bildirdi.

Haberin Devamı

Malezya uçağının enkazında 282 ceset bulundu
CESETLER ARADA KALDI

Ukrayna hükümeti bundan önce yaklaşık 200 kişiye ait vücut parçalarının konulduğu soğutucu özellikli bir başka tren daha göndermişti. Amcak bu tren, "teröristler izin vermediği için" enkazın yakınındaki Torez kentinde sıkışıp kalmıştı.

Malezya Havayolları'nın Amsterdam'dan Kuala Lumpur'a gitmekte olan ve 285 yolcu ile 13 mürettebat taşıyan MH17 sefer sayılı uçağı, Ukrayna'nın doğusunda füzeyle vurularak düşürüldü. Uçağı kimin vurduğu konusunda Rusya ve Ukrayna birbirini suçluyor.

Malezya uçağının enkazında 282 ceset bulundu
ÇATIDAN EVİN İÇİNE CESET DÜŞTÜ

O ANLARDA NELER YAŞADILAR?

"GÜVENCE VEREMEYİZ"
Bu arada Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Bölgesel Kalkınma Bakanı Volodimir Groysman, ülkenin doğusunda düşen Malezya uçağıyla ilgili, “uçak kazasını araştırmak üzere bölgeye gelen uluslararası uzmanlara güvenlikleri garanti edilemez” dedi.

Groysman, yaptığı açıklamada, Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun talimatıyla bölgeye gelecek yabancı uzmanlar için bir uçak hazırlandığını belirterek, “Uçağın düşürüldüğü bölgede inceleme yapacak uzmanların gönderilmesi kararını, gönderecek ülkelerin vermesi gerekir” diye konuştu.

Bölgenin Rusya yanlısı milislerin kontrolünde olduğunu ifade eden Groysman, inceleme yapacak uzmanlar için güvenlik garantisi veremeyeceklerini ifade etti.

Haberin Devamı

Groysman, terörle mücadele operasyonlarının yürütüldüğü doğu bölgesinde düşürülen Malezya yolcu uçağını incelemek üzere bölgeye gelen uluslararası uzmanların emniyetleri ile ilgili Rusya'nın güvenlik imkanı sunması gerektiğini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!