İran, dünyayı Gazze'deki cinayete sessiz kalmakla suçladı

Güncelleme Tarihi:

İran, dünyayı Gazzedeki cinayete sessiz kalmakla suçladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2014 08:57

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği geniş çaplı saldırılar ve özellikle kadın ve çocukları hedef almasına ilişkin, "Savunmasız Gazze halkına karadan ve havadan yapılan çok yönlü saldırılardan daha önemlisi dünyanın bu büyük facia karşısındaki sessizliğidir" dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı sitesinde yayımlanan açıklamada, Ruhani'nin "Hükümet ve Dışişleri Bakanlığımız, devrimci bir ülke ve Bağlantısızlar Hareketi Dönem Başkanı olarak tüm gücüyle savunmasız Gazze halkını koruyacak ve destekleyecektir. Tüm gücümüzle Gazze halkının yanında olacağız" sözlerine yer verildi.

"Medeni olduğunu iddia eden ülkeler bu devlet terörü karşısında sessiz kalıyor" eleştirisini yapan Ruhani, şunları kaydetti:

"İsrail gerekçesiz bahanelerle bir ailenin tüm fertlerini tank ateşine tutarak paramparça ediyor. Siyonistlerin elleriyle yaptığı bu büyük insanlık faciası hiçbir şekilde tahammül edilir değil. Dünyanın buna verdiği tepkiye baktığımızda maalesef Batılı ülkelerle birçok Arap ve Müslüman ülkenin bu cinayet karşısında sessiz kaldığını ya da tepkilerinin facianın büyüklüğüyle orantısız olduğunu görüyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!