Gazze’ye kalkan olacağız

Güncelleme Tarihi:

Gazze’ye kalkan olacağız
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2014 02:03

CHP’li vekiller: Bugün itibariyle, İsrail’in insan haklarına aykırı uygulamalarına ve yürüttüğü savaş politikasına dur diyebilmek için, Gazze’ye hareket etme kararı aldık. İsrail’i koruyan Kürecik Radar Üssü’nü kapatmayı dahi gündemlerine almayanların sorumsuzluğuna karşı bizler Gazze’de ‘insanlık kalkanı’ oluşturmak üzere yola çıkıyoruz.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’nun CHP’li üyeleri, CHP Cezaevi İnceleme ve İzleme Komisyonu milletvekilleri ve CHP Gençlik Kolları Başkanlığı’nın Gazze’de İsrail’e karşı kalkan olmaya karar

Gazze’ye kalkan olacağız
verdiklerini açıkladı. Gazze’ye gitmesi planlanan heyette kendisinin yanı sıra Ankara Milletvekili Levent Gök, Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Ankara Milletvekili Sinan Aygün, Çorum Milletvekili Tufan Köse, İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Manisa Milletvekili Özgür Özel, Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, Muğla Milletvekili Nurettin Demir ve Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız’ın bulunduğunu belirten Ağbaba, şunları söyledi:

Haberin Devamı

KÂĞITTA KALMASIN

“Gazze’de çoğu sivil olmak üzere yüzlerce insan, bütün dünyanın gözü önünde İsrail’in insanlık dışı askeri harekâtının kurbanı olmaktadır. İsrail, çoluk çocuk demeden insanları katletmektedir. Gazze’den akan kanı, uluslararası düzeyde yapılan ve kâğıt üstünde kalan kınamalar da durdurmamaktadır. Filistinli kardeşlerimiz yanı başımızda katledilmektedir. Bizler, CHP milletvekilleri olarak İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’na kâğıt üstüne kınamalar yapılmaması, bölgeye gidilerek gerekirse kalkan olunması için bir çağrıda bulunduk. Çağrımıza hâlâ yanıt bekliyoruz. Kürecik Radar Üssü önünde düzenlemiş olduğumuz basın açıklamasında da komisyon ile birlikte gitme çağrımızın kabul edilmemesi durumunda bizlerin sadece CHP milletvekilleri olarak Gazze’ye giderek kalkan olmayı planladığımızı kamuoyuyla paylaştık.

YOL ARIYORUZ

Bugün itibariyle, İsrail’in insan haklarına aykırı uygulamalarına ve yürüttüğü savaş politikasına dur diyebilmek için, Ortadoğu’da barışın sağlanması adına gerçekten samimi bir adım atarak Filistin’de dökülen kanı durdurabilmek için Gazze’ye hareket etme kararı aldık. Bölgeye ulaşabilmek için hangi yolu ve yöntemi izleyeceğimiz konusunda çalışmalara başladık. Pazartesi günü Dışişleri Bakanlığı’na başvuracağız. Ortadoğu’da akan kanı durdurmak için adım atmayanların ve İsrail’i koruyan Kürecik Radar Üssü’nü kapatmayı dahi gündemlerine almayanların sorumsuzluğuna karşı bizler Gazze’de ‘insanlık kalkanı’ oluşturmak üzere yola çıkıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!