7 parti % 1 etmez

Güncelleme Tarihi:

7 parti % 1 etmez
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2014 02:03

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Tayyip Erdoğan, ‘çatı adayı’ Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek vereceğini açıklayan partileri hedef alarak “CHP ve MHP dışındaki o 7 partinin toplamı yüzde 1 etmez” dedi.

Haberin Devamı

Seçim çalışmaları kapsamında Hatay’a giden Erdoğan, İtfaiye Meydanı’ndan vatandaşlara özetle şöyle seslendi:

MHP’NİN HALİNE BAK

- CHP’nin adayı 9 partinin kendisini desteklediğini söylüyor. Bu partilerin isimlerini saymıyor. Birisi Sosyalist İşçi Partisi, biri Devrimci Halk Partisi ama bu partilerin ismini saymıyor. BBP’nin MHP’nin tabanının bundan ciddi şekilde rahatsız olacağını düşünüyor. Şu MHP’nin haline bakın, Devrimci Halk Partisi’ni çatısının altına aldı. MHP Genel Başkanı saklanıyor. Getirdiler MHP’ye dışarıdan bir aday dayattılar. Boynunu büktü, sorgusuz sualsiz boynunu büktü. MHP buna itiraz edemez çünkü bütün iradesinin CHP’ye, Pensilvanya’ya kiralamış durumda. Benim MHP’li kardeşim MHP yönetimine gereken dersi verecektir. Bu tespih taneleri gibi dizilen partilere dikkat edin. Bunların tamamı eski Türkiye partileridir, statüko partileridir. Bunlar reform, değişim istemez.

Haberin Devamı

YOK ŞİA, YOK SÜNNİ

- Biz Ortadoğu’daki çatışmaların hiçbirinde taraf değiliz, mezhepler arasında tarih boyunca taraf tutmadık bugün de taraf tutmuyoruz. Dinler arasında taraf tutmadık bugün de tutmuyoruz. Biz tarafız. Nerede? Biz Hakk’ın tarafındayız. Yok Şia, yok Sünni... Ben Şia’nın ileri gelenlerine hep şunu söyledim, ‘Bırakın’ dedim ‘Şu Şia’lığı şu Sünniliği’. Biz Müslüman değil miyiz, Müslümanız’. O zaman bu ölümler niye? Şu Suriye’de 200 bin insan öldürüldü, siz bu öldüren adama hâlâ katil gözüyle bakmıyorsunuz. Bu Esed denilen katili hâlâ nasıl savunursunuz? Mezhep aşkına bir katil savunulabilir mi, onun yanında olunabilir mi? Ama Kılıçdaroğlu gibiler olur. Ortadoğu’da özellikle Irak’ta ve Suriye’de zulmün artık sona ermesini, kardeş kavgasının bitmesini, zalimlerin artık çekilmesini, halkların huzur bulmasını istiyoruz. Bunu temin etmek için imkânlarımız dahilinde elimizden ne geliyorsa onu yapacağız. Esed yanlıları ve onlarla birlikte CHP’liler ise çeşitli şehirlerimizde provokasyon yapmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Sakın bunlara aldanmayalım. Bunların tuzağına asla düşmeyelim. Yarın bize Ensar olmanın şerefi, onlara yaptıkları provokasyonların utancı kalacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!