Filistin Kıbrıs Türkü için derstir

Güncelleme Tarihi:

Filistin Kıbrıs Türkü için derstir
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2014 01:26

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu 40. yıl konuşmasında, Filistin’de yaşananların Kıbrıs Türkleri için bir ders olduğunu, savaşın acısını ailece tadıp yaşadığını belirterek, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Nereden nereye nasıl geldik, ne oldu bitti pek çok insanımız gibi yaşadım, gördüm. Barışın, özgürlüğün, insan yaşamının kıymetini iyi bilirim. Samimi olarak Kıbrıs’ta bir antlaşma istiyorum ve arkadaşlarımızla birlikte buna gayret gösteriyoruz. Bunun aksini iddia edenler haksızlık yapıyor, ya beni tanımıyorlar ya da siyasi istismar peşindedirler. Burada hemen belirtmeliyim ki Filistin meselesi Kıbrıs Türk halkının anavatan Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinin devamında neden ısrar ettiğinin en açık göstergelerinden biridir. Filistin’deki ateş hemen durdurulmalıdır.”

20 TEMMUZ ATEŞİ

1974’te Türk askerinin Kıbrıs’a çıktığı Girne’nin Yavuz Çıkarma Plajı’nda Şafak Nöbeti etkinliği düzenlendi. Kıbrıs Türk halkının yoğun bir şekilde katıldığı etkinlikte, 20 Temmuz ateşini Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay yaktı. 110 kişilik mehteran ekibinin gösterisinin ardından ünlü sanatçı Zuhal Olcay konser verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!