Cesetler arada kaldı

Güncelleme Tarihi:

Cesetler arada kaldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2014 01:26

Ukrayna’da düşürülen yolcu uçağındaki cesetler kara trenle belirsiz bir yere nakledilmeye başlandı. Rusya yanlısı ayrılıkçılar, cesetleri Ukrayna yönetimine verebileceklerini söylerken, Kiev yönetimi görüşmeyi reddetti.

Haberin Devamı

UKRAYNA’nın doğusunda 17 Temmuz’da füzeyle düşürülen MH-17 sefer sayılı Malezya Havayolları’na ait Boeing-777 uçağındaki 298 kişinin cesetleri 72 saat sonra tarlalardan toplanarak kara trenle açıklanmayan bir yere götürüldü. Cesetlerin Donetsk şehri morguna nakledildiği de iddia edildi. Cesetlerin taşındığı trende 5 derin donduruculu vagon bulunuyor. Bölgedeki Rusya yanlısı ayrılıkçılar, 198 cesedin öğle saatlerinde trene yüklendiğini bildirdi. Vagonlar mühürlenerek il merkezi Donetsk morguna gönderilmeden önce Toraz tren istasyonuna gelen Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) gözlemcileri de ceset sayımı yaptı.

Cesetler arada kaldı
ÇATIDAN EVİN İÇİNE CESET DÜŞTÜ

O ANLARDA NELER YAŞADILAR?

‘TERÖRİSTLERLE GÖRÜŞME YAPMAYIZ’

Cesetleri Ukrayna yetkililerine teslim etmek istediklerini Rusya’nın RIA ajansına açıklayan ayrılıkçı ‘Donetsk Cumhuriyeti’ yetkilisi Leonid Baranov, “Biz direniş olarak cesetleri Kiev yönetimine teslim etmeye hazırız. Ancak Kiev’den bu yönde olumlu sinyal alamadık” açıklaması yaptı. Ukrayna hükümetinden ise “Biz masum insanları terör eylemleri düzenleyerek öldüren teröristlerle hiçbir görüşme yapmayız” yanıtı geldi. Uçakta 80’i çocuk 298 kişi hayatını kaybetmişti.

Haberin Devamı

Cesetler arada kaldı

‘Elimizde uydu görüntüsü var’

UKRAYNA Devlet Başkanı Peter Poroşenko, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile telefon görüşmesinden hemen sonra, “Elimizde şüphe götürmeyen kanıt olarak yolcu uçağına atışı yapan füze rampasının uydudan çekilmiş görüntüsü var. Elimizde çok sayıda başka kanıtlar da bulunuyor” dedi. Poroşenko, uydu görüntülerinin hangi ülke tarafından sağlandığına ise açıklık getirmedi. Ukrayna’nın yörüngede casus uydusu bulunmuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!