Mısır, Türkiye Maslahatgüzarı Bosuter'i Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı

Güncelleme Tarihi:

Mısır, Türkiye Maslahatgüzarı Bosuteri Dışişleri Bakanlığına çağırdı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2014 01:41

Mısır Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Alper Bosuter'i bakanlığa çağırdı.

Haberin Devamı

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Mısır Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Dışişleri Bakanı Samih Şükri'nin talimatı üzerine, (Şükri'nin) Doğu ve Güney Avrupa'dan sorumlu yardımcısının vekili, Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Bostuer'i, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamalardan duyulan memnuniyetsizliği bildirmek için Bakanlığa çağırdı" denildi.

Başbakan Erdoğan, "Mısır, ateşkesin sağlanamamasından Türkiye'yi sorumlu tuttu. Nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna, "İster Sisi'den gelsin ister İsrail'den gelsin, bir defa burada Sisi taraf mıdır? Değildir. Sisi bir defa kendisi de zalimdir. Niye? Çünkü darbecidir" yanıtını vermişti.

İLİŞKİLER MASLAHATGÜZAR SEVİYESİNDE
Mısır'ın geçen yıl "iç işlerine müdahale etmekle suçladığı" Türkiye'nin Kahire Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı'yı istenmeyen adam ilan etmesi üzerine, Türkiye de aynı tepkiyi vermişti. Mısır'ın Ankara Büyükelçisi Abderahman Salaheldin de Türkiye tarafından "persona non grata" (İstenmeyen adam) ilan edilmiş, iki ülke arasındaki ilişkiler maslahatgüzar seviyesine inmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!