YSK’dan TRT’ye ikinci uyarı

Güncelleme Tarihi:

YSK’dan TRT’ye ikinci uyarı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2014 17:30

YÜKSEK Seçim Kurulu (YSK) Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin konuşmasını 7 kez yayınlayan TRT Türk’e uyarma cezası verdi.

Haberin Devamı

TRT 6’ya ise YSK Başkanı Sadi Güven’in başkanlık oyu doğrultusunda “ihlal yok” kararı alındı.

YSK bugün CHP’li RTÜK üyeleri ile CHP’nin YSK üyesi Mehmet Hadimi Yakupoğlu’nun 29 Haziran - Temmuz arasındaki TRT 6 ve TRT Türk’e dönük yayın ihlali başvurularını görüştü. 10 kişi ile toplanan YSK Erdoğan’ın adaylık konuşmasını 7 kez canlı yayınlayan TRT Türk’e 2’ye karşı 8 oyla uyarma cezası verdi. TRT 6’ya ise 5 üye ceza isterken 5 üye karşı çıktı. Oylar eşit çıkınca karar Başkan Güven’in “ihlal yok” oyu doğrultusunda çıkmış oldu. Böylece TRT 6 kılpayı ceza almaktan kurtuldu.

TRT İKİ KERE RAPOR GÖNDERECEK

YSK ayrıca CHP’li Yakupoğlu’nun RTÜK’ün haber kuşaklarına ilişkin olarak günlük izleme raporu göndermesi başvurusunu da görüştü ve karara bağladı YSK sadece perşembe günleri rapor gönderen RTÜK’ün haftada iki kez pazartesi ve perşembe günleri izleme raporlarını göndermesi kararını verdi. YSK kararı ışığında RTÜK pazartesi ver perşembe günleri izleme raporlarını YSK’ya gönderecek. YSK da yayınlarda yayın ilkelerine aykırı olup olmadığını denetleyerek yayın kuruluşlarına yaptırım uygulayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!