11 durak 72 anons

Kızılay-Koru istasyonları arasında çalışan Çayyolu Metrosu’nun açılması, bölge sakinlerini memnun etti.

Haberin Devamı

11 durak 72 anons

Ancak, anons kirliliğinden son derece muzdaribiz. Şöyle ki:
* 11 durağı bulunan Çayyolu Metrosu’nda, ardı ardına Türkçe-İngilizce anonslar yapılıyor.
* Vagonlarda led ekranlı uyarı yazıları ve ışıklı durak sinyalleri bulunmasına rağmen her durak kalkışında, ‘Trenimiz Koru istikametine gitmektedir...’ diye başlayan Türkçe-İngilizce anonslar canımızdan bezdirdi.
* 11 durakta toplam 72 kez anons saydım.
* El insaf. İnsanları çılgına çeviren bu anons kirliliğine artık bir son verilmeli.
(İsimsiz okur)

Dikkat! Önlemsiz yıkım var

11 durak 72 anons

Haberin Devamı

Çankaya Belediyesi, ülkemizin başkentini ve ülkemizi temsil eden bir bölgeye hizmet vermektedir. Fakat bu belediye, başı bozuk bir şekilde çalışmaktadır. Bölgede eski binalar yıkılırken kesinlikle bir önlem alınmadan çalışılmakta, vatandaşın güvenliği göz ardı edilmektedir. Fotoğraftaki yer dağ başı değil, EGM’ye 100, Meclis’e 700 metre mesafede bir yer.
H.E.

Kentin ‘süs’lü tehlikesi

‘Ankara’daki süs havuzlarında yüzen çocuklar’ konusunda yerel yönetimlerin güvenlik önlemi vakti geldi de, geçiyor. Sıhhiye’de tren yolunun altında yer alın parktaki süs havuzunda sürekli çocuklar yüzüyor. Bekçi yok, ayrıca çok bakımsız. Açıkta bulunan elektrik kabloları olabilir. Kendi haline bırakılmış bu parktaki çocukların başına gelecek bir olay kaza değil cinayet olur. Aynı tanım meydan ve parklardaki süs havuzlarındaki ölümler için de geçerli. Sıcaklarla birlikte meydan ve parklardaki süs havuzları yine çocukların oyun alanı gibi... Aman dikkat!
Umut ÖZKAN

GÜNÜN SORUSU

Yargıyı tanımayan vatandaşı tanır mı?

Okurumuz Toygun Diker’in dikkat çektiği Kocatepe’deki otopark sorununa cuma günü, ‘Otoparka keyfi tarife’ başlığıyla yer vermemin ardından, CHP Ankara İl Disiplin Kurulu Üyesi Eşber Atila, şunları dile getirdi:
“Başkent’in ortasında otopark terörü yaşanmaktadır. Sadece saat tarifesi değil, oradan para almak hukuka da aykırı. Yargının halk için verdiği kararı tanımıyorlar. Hukuki olarak cadde ve sokaklarda araba parkı için ücret alınmaması gerekiyor. Fakat, saat ve ücret sınırı tanımadan, Kavaklıdere’de haftasonları 5 TL’lik ücret 10 TL’ye, saat ise 4’ten 2’ye düşüyor. Yargı kararını tanımayanlar, vatandaşın karşı gelişini ciddiye alırlar mı?”

Haberin Devamı

...KISA ...KISA

HUZURUMUZ KARARDI

* Birlik Mahallesi 441. Cadde, 458. Sokak sakiniyim. Sokağımız, yakaşık 2 aydır bozuk olan lambalar yüzünden karanlığa mahkûm bırakıldı. Defalarca EnerjiSA’ya bildirimde bulunmamıza rağmen sonuç alamadık. Akşamları köpek sürülerinden dolayı sokakta yürüyemiyoruz, huzurumuz kalmadı, yardım bekliyoruz.
Ayşegül T.

OTOBÜS YOLU GÖZLÜYORUZ

* Çankaya Keklikpınarı’nda, 620 ailenin yaşadığı sitede oturan bir vatandaşım. Var olan ulaşım sıkıntımız, yerel seçimlerden sonra iyice arttı. Çankaya bölgesi, seçimde göstermiş olduğu tercihler nedeniyle resmen cezalandırılıyor. Atatürk Sitesi otobüs saatleri gün ve gün azalıyor. Bugün 30 dk boyunca kendi otobüsümü beklerken, aynı numaralı 4 tane Gölbaşı otobüsü geçip gitti. (Bu seçimlerde MHP devrinin kapanıp, AK Parti’nin kazandığı Gölbaşı) Türkiye’nin başkentinde insana verilen değer bu mudur? Biraz saygı...
Hacer CİĞER

Haberin Devamı

521 no’lu ‘halk’ çile

Eryaman’ı Eskişehir Yolu’ndan Kızılay’a taşıyan 521 no’lu beyaz halk otobüsleri, 10 dakika ara ile sefer yapmaları gerekirken yarım saatten önce gelmiyor. Yolcular perişan... Sözde Büyükşehir Belediyesi denetiminde çalışıyorlar. ‘153-Mavi Masa’yı arıyoruz ama çözüm üretilmiyor. Bu araçlar malesef denetlenmiyor. Denetlense, vatandaşın ulaşım ve seyahat özgürlüğü, ‘sürücü -muavin’ ikilisinin insiyatifine terkedilir mi?

Metin ALTAY

Yazarın Tüm Yazıları