Kovulduğu markete soygun için geldi

Güncelleme Tarihi:

Kovulduğu markete soygun için geldi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2014 01:16

Hırsızlık yaptığı iddiasıyla çalıştığı marketten kovulan Y.T., aynı marketi pompalı tüfekle soydu. Y.T., soygunu gerçekleştirmeden önce, kasanın bulunduğu bölümün elektriğini keserek, güvenlik kameralarının kayıttan çıkardı.

Haberin Devamı

Gazi Mahallesi Şenol Caddesi üzerindeki markete sabah saatlerinde gelen yüzleri maskeli ve pompalı tüfekli iki soyguncu, çalışanları etkisiz hale getirdi. Markete ait çelik kasanın bulunduğu bölümün elektriğini kesen soyguncular, güvenlik kameralarını kayıttan çıkardı. Pompalı tüfekle çalışanları tehdit eden soyguncular, kasadaki yaklaşık 5 bin TL’yi aldıktan olay yerine 100 metre uzaklıkta bulunan araçlarına binerek hızla uzaklaştı. Yaşadıklarının şokunu atlatan market personeli, polisi arayarak soygunu ihbar etti. Personel, soygunculardan birinin markette yaklaşık bir hafta çalışan ve hırsızlık yaptığı iddiası ile işten kovulan Y.T. olduğunu iddia etti. Çalışanlar, olayın ardından polise verdikleri ilk ifadelerinde, “Soygunu yapan kişi ile bir hafta beraber çalıştık. Kollarında dövme vardı. Dövme ve konuşmasından tanıdım. Soyguncunun adı Y.T.” dedi.

Haberin Devamı

KOŞARAK KAÇTILAR

Olay sırasında bölgede bulunan bir belediye görevlisi, gördüklerini şöyle anlattı:
"Ben sokağın aşağısındaydım. İki genç koşarak geldi. Siyah bir arabaya binip, gittiler. Ellerinde silah görmedim ama, bağlama kılıfı gibi bir kılıf vardı. Aracın plakasını göremedim" dedi. Market çalışanı ise olay sonrası emniyet güçlerine şu bilgileri verdi:
"Bana, 'Yürü yürü, aşağıya in' dedi. Ben de aşağıya indim. Telefonu sakladım, vermedim. Kasada yaklaşık 5 bin TL para vardı” dedi.

ELEKTRİĞİ KESİP KAMERAYI KAPATTI

Soygunun gerçekleştiği yeri inceleyen polisler, kasanın bulunduğu yerdeki güvenlik kamerasının görüntü almaması için elektriğin kesildiğini tespit etti. Marketin 100 metre ilerisinde araştırma yapan ekipler, bir apartmanın bahçesinde soygunda kullanılan maskeyi buldu. Soygunun gerçekleştiği yere gelen Olay Yeri İnceleme ekipleri gelerek parmak izi çalışması yaptı. Soygunda kullanılan maske delil olarak muhafaza altına alındı. Polis pompalı soygun ile ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!