Can veren tesadüf

Güncelleme Tarihi:

Can veren tesadüf
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2014 01:16

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 29 ve 64 yaşındaki iki hasta doğumgünlerinde yapılan kalp nakilleriyle, hayata yeniden tutundu. Hastalar yeni yaşlarını yeni kalpleriyle kutladı.

Haberin Devamı

Kalp yetmezliği olan 29 ve 64 yaşındaki iki hasta, doğumgünlerinde yapılan kalp nakilleriyle hayata yeniden tutundu. Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçekleştirilen nakillerle, hastalar yeni yaşlarını yeni kalpleriyle kutladı. Serbest meslekle uğraşan ve bundan 6 yıl önce, geçirdiği kalp krizi sonucu kalp pili takılan 29 yaşındaki Mehmet Şerif Tekeli, solunum yetersizliğini nedeniyle Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Kalp yetmezliğindeki ilerleme nedeniye şubat ayından itibaren nakil bekleyenler listesinde yer alan Tekeli'ye hastaneye yatışından 4 gün sonra, doğumgününde, donör bulunduğu müjdesi geldi. Tekeli, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Şener ile Prof. Dr. Şeref Alp Küçüker başkanlığındaki ekibin yaptığı kalp nakli ameliyatı sonrası, yeni yaşına yeni kalbiyle girdi.

Haberin Devamı

BEKLEYEN ÇOK HASTA VAR

15 yıl önce by-pass ameliyatı geçiren ancak kalp yetmezliği nedeniyle nakil listesinde yer alan 64 yaşındaki emekli Metin Yenice'nin kalp nakli ameliyatı da doğumgününde yapıldı. Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirilen ameliyat sonrası kontrol nedeniyle yapılan biyopsi için hastaneye yatan Yenice, kendisinin önce kalp nakline karşı çıktığını ancak ailesinin desteğiyle ameliyat olmaya karar verdiğini söyledi. Eski sıkıntılarının bittiğini ve şu anda sağlığının iyi olduğunu anlatan Yenice, "Kalbin doğumgünüme denk gelmesi tesadüf oldu. Hastaneden çıkmama 2 saat kalmıştı ki 'kalp bulundu' diye müjde geldi. Organ bekleyen çok hasta var. İnsanlar duyarlı olup organ bağışı yaparlarsa, hayat kurtarırlar" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!