Yiğiner reçetesi

Güncelleme Tarihi:

Yiğiner reçetesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2014 01:17

Ankaragücü Başkanı, 3 Ağustos’taki kongrede aday olmayacaklarını yinelerken, açık kapı bırakıp, çözüm yolları önerdi.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertli ekibi yaşatma konusunda 1.5 yılda çok büyük çaba sarf ettiklerini belirten Yiğiner, “Beklediğimiz destek gelmedi. Bundan sonraki süreçte asıl görev taraftara düşüyor. Artık, sakız parasına maç bileti olmamalı” diye konuştu.

Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner, yaklaşan kongre öncesinde camiaya önemli mesajlar verirken, yeni dönemde aday olmayacaklarını yineledi. 1.5 yıl önce göreve geldiklerini, bu sürede kulübü yaşatmak için büyük çaba harcadıklarını belirten Yiğiner, gerekli desteği göremediklerini, bundan sonraki süreçte A.Gücü’nü ayakta tutma adına en önemli görevin taraftara düştüğünü söyledi.
1.5 yılda, 90 milyon civarındaki kulüp borcunu, 70 milyona kadar düşürdüklerini dile getiren Yiğiner, HaberAnkara.com’a verdiği röportajda, şunları söyledi:
“Geldiğimiz noktada kulübün her yere borcu var. Devlete, SSK’ya borcu var. Futbolcu alınmış, parası ödenmemiş. FIFA borçlarını ödemediğiniz zaman eksi 6 puan ve kümeden düşme tehlikeniz var. Her yerden haciz kıskacı ile sarılmış durumdayız. 3 Ağustos’ta aday olmayacağız. Çünkü bize destek gelirse, özellikle Büyükşehir Belediyesi’nden destek alabilirsek, bu işte varız dedik.”
“Bu sezon kulübün ayakta durması, yaşaması lazım. Geçen sene “diriliş” sloganıyla yola çıktık. Bir sinerji, bir enerji geldi. A.Gücü’nü seven, “Ankaragüçlüyüm” diyen herkes elini taşın altına koyacak, elini cebine atacak. Belediyeden, şuradan, buradan destek gelmiyorsa, “Biz büyük camiayız” diyorsak, bunu ispat etmemiz lazım. Nereden başlayalım, bilet fiyatlarını artıralım. Kombine fiyatlarını yüksek tutalım. İşte burada A.Gücü camiası takımına sahip çıkacak. Yeni sezonda bilet fiyatları 20, 30, 40 olabilir. Arkadaşlarla değerlendirmek lazım. Kombineler 200, 300, 400 olabilir. Eğer kulüp ayağa kalkacaksa bu olmalı.”

Haberin Devamı

KULAKLARI PAMUK MU TIKALI

“Belediye Meclisi’nden 2 milyon TL destek kararı çıkmıştı. Onu alamadık. Göndermediler. Hesap İşleri Dairesi, Melih Bey’in talimatını bekliyoruz” diyor. Eğer Melih bey “Tamam, bu para ödensin” derse, 2 milyon ödenecek. 2 milyon TL ile kulüp kurtulur mu? Kurtulmaz. 70 milyonluk bir borcu var. Ama şu olur; firma borçları, futbolcuların taksitleri ödenir. Bizi biraz soluklandırabilir.”
“Bize, (Futbolcu alacaklarını yapılandırmazsanız eksi 1 puan ile lige başlayacaksınız) diyorlar. Futbolcu alacaklarını yapılandırma şansımız hiç yok. Biz küme düşmemek için FIFA borçlarına ağırlık veriyoruz. Yaptırımlar ağır. Yerlilerden ziyade yabancıların FIFA’daki alacakları çok önemli. Bu tarafta eksi 6 puan ve küme düşme durumu var. Mantıklı olarak hangisine bakarsınız?”
“Sayın, Aylin Nazlıaka, Mecliste gündem dışı söz alıp, konuştu. Ankara milletvekillerinin kulağında pamuk mu var? Hiç biri duymuyor mu? “Belediye Meclisinden çıkan bu para neden ödenmedi” demiyorlar? Şehrini seven, şehrine bağlı bir milletvekili bu işi takip etmez mi? Bizim haberimiz yok diyorlar; A.Gücü’nü bilmeyen mi var? O zaman sen niye Ankara’da yaşıyorsun? Git, başka ilden milletvekili ol. “Biz her türlü desteği vereceğiz” diyorlar. Elinle verdin de geri mi çevirdik? Biz daha 2 milyonu alamamışız. Milletvekillerimizde aidiyet duygusu yok ki. Ankara’da mı yaşıyor Kayseri’de mi belli değil. Konuyla ilgili sayın Başbakan’dan randevu talebimiz var. Bekliyoruz. Randevu verirse görüşeceğiz, anlatacağız.

Haberin Devamı

ÇAKMA ANKARAGÜCÜ OLMAZ

“Bize birleşme ile ilgili bir teklif gelmedi. A.Gücü tarihiyle, her şeyiyle olursa birleşmeyi düşünebiliriz, neden olmasın? Öyle bir teklif yok. Melih bey seçim öncesinde böyle bir şeyler söyledi. Biz tarihimizle, kulübümüzle birleşiriz. Çakma bir Ankaragücü istemeyiz. Genel kurulda alternatif bir yönetim çıkarsa dışarıdan destekleriz. Bizi, Büyükşehir Belediyesi desteklemiş olsa Süper Lig’de şampiyonluğa oynarız. Diğer takımlara, Ankaraspor ve Keçiörengücü’ne verilen destek bize verilsin; borcu öderiz. Süper Lig’de şampiyonluğa oynarız. Bu kadar da iddialıyım. A.Gücü bir Vefaspor gibi olmaz, Diyarbakır gibi olmaz. Diyarbakır Belediye, Yeni Malatyaspor gibi olmaz. A.Gücü’nde taraftar takımına sahip çıkarsa, camia takımına sahip çıkarsa, Ankaragücü’nü kimse bitiremez. Bu işin anahtarı A.Gücü camiası, çözüm noktası A.Gücü taraftarı. Camia olarak kapı kapı dolaşacağız. Ankaragücü’nü yaşatacağız. Kombine alacağız. Bilet fiyatları yüksek demeyeceğiz, alacağız. Takıma sahip çıkacağız. Kimseye minnet etmeyeceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!