83 Euro’luk şampiyon

Güncelleme Tarihi:

83 Euro’luk şampiyon
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2014 11:29

Filenin Sultanları 83 Euro ile altın madalya kazandı.

Haberin Devamı

Filede tarih yazan ve Almanya’yı iki kez üst üste 3-1’lik skorlarla devirerek ilk kez Avrupa Ligi Şampiyonluğunu kazanan sultanlara ‘sıfır prim’. Statü gereği sadece Avrupa, Dünya, Olimpiyat ve Akdeniz Oyunları şampiyonluklarına pirim verildiği, Avrupa Ligi Şampiyonluğu prim hakkı doğmadığı gerekçesiyle voleybolcular yurt dışına çıkışta kendilerine verilen 1 günlük harcırah bedeli 83 Euro ve CEV’in verdiği altın madalyalarla Türkiye’ye döndüler.

ÇOCUK OYUNCULARLA GELEN ZAFER

2008-2011 yıllarında Neslihan, Neriman, Gözde, Özge, Naz ve Gizem gibi çok önemli oyuncularla iki kez Avrupa Ligi şampiyonluğu için final maçı oynayan ancak bunları kaybederek 2’ncilikle yetinen Filenin Sultanları bu kez genç oyuncularla başarıya ulaştı. Avrupa Ligi Kadın Voleybol takımının başına getirilen 28 yaşındaki koç Ferhat Akbaş ve 14 kızımız Avrupa Ligi’nde14 maç yaptı ve sadece Azerbaycan, Slovenya ve Bulgaristan’a yenildi. Yaşları 19 ile 23 arasında değişen kızlarımızın arasında sadece takımın kaptanı Yeliz 27 yaşında.

EN UZUN KAMP

Haberin Devamı

1 Mayıs’ta Avrupa Ligi maçları için kampa giren ve her gün iki antrenman yapan Kadın Voleybol Milli Takımızın oyuncuları evlerinin yolunu adeta unuttular. 80 gün boyunca sadece oynadıkları maçın ertesi günü izin yapan voleybolcular, 2 ay 20 gün içinde evlerine ancak 10 kez gidebildiler. Performans düşüklüğüne neden olduğu için deniz ve havuza girmeleri, çikolata, asitli içecekler, çerez ve tatlı yemeleri de yasak olan voleybol milli takımı oyuncuları sıfır prim olmasına rağmen, göğüslerine altın madalyayı taktılar ve iyi bir tatili hak ettiler.

Voleybolcuların aldığı başarı maddi karşılık nulamazken devlet klademesinden ses getirdi.cumhurbaşkanı Abdullah Gül, başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cemil Çiçek oyuncuları, teknik heyeti ve federasyon başkanı Özkan Mutlugil' arayarak tebrik etti

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!