'Aziz Yıldırım'la rakiptik kardeş olduk'

Güncelleme Tarihi:

Aziz Yıldırımla rakiptik kardeş olduk
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2014 12:17

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı'na seçilen Vefa Küçük, 16 yıl önce kulüp başkanlığı için rakip olduğu Aziz Yıldırım ile zaman içinde dost, arkadaş ve kardeş olduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Kulübü'nün 15 Şubat 1998 tarihinde yapılan genel kurulunda, Aziz Yıldırım ile kulüp başkanlığı için yarışan ve sadece 1 oyla seçimi kaybeden Vefa Küçük, 16 yıl sonra sarı-lacivertli kulüpte Yüksek Divan Kurulu Başkanı oldu. 16 yıl önceki genel kurulda 3 bin 94 üye oy kullanırken, Aziz Yıldırım 1469, Vefa Küçük 1468, 3. aday Ömer Çavuşoğlu ise 157 oy almıştı. Seçimde başkanlığı Aziz Yıldırım kazanırken, yönetim kurulu ve diğer kurullara Vefa Küçük'ün listesi seçilmişti.

Küçük, yaptığı açıklamada, kulübe Aziz Yıldırım ile aynı anda üye olduklarını, arka arkaya sicil numarası olan iki üye olduklarını belirterek, "Zaman içinde rakip olduk, zaman içinde dost, arkadaş, kardeş olduk. Bugün de sayın başkan zaten 16. senesini idrak ediyor kulüp başkanlığında. Ben de Yüksek Divan Başkanlığı'na seçildim. Bu, kulübümüzün büyüklüğünü, birlik beraberliğini de ifade etmesi açısından önemsediğim bir husus" diye konuştu. Yönetimle uyum içinde çalışacaklarını kaydeden Vefa Küçük, "Yönetimimize destek verir şekilde, yönetimin bize danışmak istediği konularda görüşümüzü bildirmek suretiyle, varsa tavsiyelerimiz tavsiyelerimizi bildirmek suretiyle uyum içinde inşallah nisan ayını bulacağız" değerlendirmesinde bulundu. 2015 Nisan ayına kadar başkanlık görevini yürüteceğini hatırlatan Küçük, "2015 Nisan ayında yeniden 3 senelik Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı seçimi olacak. Daha nisan ayına çok var. O gün neyi gösterir bilemem" ifadelerini kullandı.

"Şampiyon olup, 4. yıldızı takacağız"

Vefa Küçük, yeni sezonda da şampiyon olup, 4. yıldızı takacaklarına inandığını söyledi. Futbol takımının kadrosuna Diego Ribas'ı dahil ettiklerini hatırlatan Küçük, şöyle devam etti:

"Fenerbahçe Futbol AŞ'nin yönetiminde bağımsız üyeyim. Dolayısıyla her şeyi yakından biliyorum. Çoğu şeyin altında zaten imzam var. Diego Ribas isabetli bir transfer. İnşallah yeni sezonda 20. şampiyonluğu alıp, 4. yıldızı takacağız. Şampiyon olduğumuzda Fenerbahçe camiası mutlulukların en güzelini gelecek sene mayıs ayında yaşayacak. 3 Temmuz sürecinin ardından arka arkaya şampiyonluk tabi daha keyifli olur. Önemli olan 4. yıldızı takmak. Diğer kulüplerin de hedefi o olduğu gibi bizim başlıca hedefimiz. O hedefe, oyuncularımıza, teknik heyetimize, taraftarlarımıza güvendiğimiz için inanıyoruz. İnşallah bize nasip olacak."

Vefa Küçük, erkek basketbol takımının şampiyonluğuyla ilgili olarak da "Ben sadece kendi kulübümüzün takımlarıyla ilgili konuşurum. Galatasaray'ın son maça çıkmaması onların tasarrufu. Biz sadece futbolda değil bütün branşlarda şampiyonluklara koşuyoruz. Avrupa şampiyonluklarını hedefliyoruz. İnşallah basketbolda da onu yakalayacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!