KİLİSEDE İFTAR

Güncelleme Tarihi:

KİLİSEDE İFTAR
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2014 10:42

Almanya’nın Frankfurt yakınlarındaki Butzbach kasabasında faaliyet gösteren Rum Ortodoks Antakya Kilisesi’ne bağlı Sankt Petrus ve Paulus Cemaati, kilisede iftar verdi...

Haberin Devamı

İFTARA Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici, Hessen Eyalet Meclisi Başkanı Norbert Kartmann, Butzbach Belediye Başkanı Michael Merle ile

KİLİSEDE İFTAR
Türk Alman Sağlık Vakfı Başkanı Yaşar Bilgin’in de aralarında bulunduğu davetliler katıldı. Cemaat lideri Yusuf Fırsatbul, farklı etnik grupların olduğu bir toplumda birlikte yaşadığı insanların kültür ve dinini tanımanın önyargıları, aradaki mesafeyi yıkıp dostluklara vesile olduğunu söyledi. Fırsatbul, verdikleri iftarın hoşgörü, çok kültürlü diyalog ve sosyal barış için iyi bir sinyal olmasını istediklerini ifade etti.

Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici, ramazanın iyi komşuluk ilişkileri, yakınlaşma ve sosyal yardımlaşmanın yaşandığı, paylaşımın doruğa çıktığı, insanların birbirine karşı anlayış ve hoşgörüyle baktığı kutsal bir ay olduğunu söyledi. Hessen Eyalet Meclisi Başkanı Kartmann, birlikte yaşayan insanların ortak yönlerinin sanıldığından daha çok olduğuna dikkat çekerken Butzbach Belediye Başkanı Michael Merle ise “Dünyada pek çok insan bu ortamı hayal ediyor. Eminim pek çok merkezde de bu ortam vardır. Bunlardan birisi Butzbach olduğu için çok mutluyum” diye konuştu.

Türk Alman Sağlık Vakfı Başkanı Yaşar Bilgin de Sankt Petrus ve Paulus Cemaati’ni cesareti nedeniyle kutladığını belirterek, “Her zaman felsefe yapar, iyi şeylerden bahsederiz. Ama siz bunu gerçekleştirdiniz. Cesaretinizin artmasını diliyorum” dedi.

Rum Ortodoks Antalya Kilisesi mensuplarının Almanya’da 16 merkezde cemaati bulunuyor. Butzbach Sankt Petrus ve Paulus Kilise cemaati 130 aileden oluşuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!