Kadınlar da 5 set oynasın

Güncelleme Tarihi:

Kadınlar da 5 set oynasın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2014 00:58

Kortların efsane ismi Monica Seles, “Günümüzde kadın ve erkek tenisçilerin aldığı ödüller aynı, kız maçları da 5 set üzerinden oynanmalı” dedi.

Haberin Devamı

TÜM zamanların en büyük tenisçilerinden, Roland Garros’u 16 yaşında kazanan, 9 Grand Slam zaferinin 8’ini 20 yaşın altındayken elde eden Monica Seles…
Tenisteki rekabet yüzünden faal tenisçilerin asla arkadaş olamayacağını söyleyen Seles, “Günümüzde oyuncuların aldığı ödüller eşitlendi. Kadınların da erkekler gibi maçları 5 set üzerinden oynanmalı” dedi.
TEB BNP Paribas İstanbul Cup kapsamında Türkiye’ye gelen efsane raket Monica Seles, Hürriyet’e şunları söyledi…

‘KORTTA İLK ÇIĞLIĞI BEN ATTIM’

- 32 yıl sonra Türkiye’ye geldim en son tenise başladığım zaman yani 8 yaşında buraya gelmiştim. Hayal meyal hatırladığım İstanbul’da Boğaz’a aşık oldum. Harikulade bir güzellik… Geri dönmeden de şehir turu yapıp, İstanbul’un tarihi ve turistik yerlerini gezeceğim.
- Kadın tenisinde ilk çığlığı ben attım. Ama ben gücümü toplamak için kullanıyorum çığlığı, Maria Sharapova da aynı benim gibi güç almak için çığlık atıyor. Azarenka’nın durumu ise biraz farklı o vuruş yaptıktan sonra rahatlamak için atıyor çığlığını. Yani çığlık konusunda Maria ile ben aynıyız. Çığlktan güç alıyoruz.
- İstanbul’daki favorim tabii ki Caroline Wozniacki, onu çok beğeniyorum ama Maria Sharapova bana göre onun önünde… Çünkü Maria’nın Grand Slam şampiyonlukları var.

Haberin Devamı

‘BENİM ZAMANIMDA ERKEK TENİSÇİ YOKTU!’

- İstanbul Cup’ta bir de Roberta Vinci’yi tanıyorum. Roberta ve Sera Errani kendilerini inanılmaz geliştirdiler. Açıkçası bu kadar ilerlemelerini beklemiyordum. Bunun dışında turnuvaya katılanlardan tanıdığım isim yok. Ama 16 yaşındaki Ana Konjuh’tan sık bahsedildiğini duydum.
- Victoria Azarenka bu oyunu gerçekten tutkuyla oynuyor. Ve bu tutku performansına da yansıyor.
- Benim oynadığım zamana kıyasla erkek tenisinde çok daha iyi oyuncular var. Rafael Nadal, Roger Federer ve Novak Djokovic gerçekten çok iyiler.
- Macar asıllıyım. Yugoslavya doğumluyum. Dünyaya geldiğim yer Novi Sad’da 3-4 tenis kortu vardı. O yüzden ABD’ye gittik.
- Türk tenisi hakkında bir bilgim yok. Tenisçilerinizi de uluslararası arenada göremediğim için tanımıyorum.

Haberin Devamı

WIMBLEDON ÇİM, ABD AÇIK GÜRÜLTÜLÜ DİYE SEVMİYORUM!’

- Grand Slam’ler arasında Wimbledon’ın yeri gerçekten farklı ama ben çim kortu sevmiyorum. Benim iyi olduğum kort kesinlikle toprak. ABD Açık’ı ise sevmiyorum. Çünkü orada maç oynanırken çok gürültü oluyor. En çok Kanada’da oynamayı seviyorum.
- Tenisi yeni başlayanlar bu sporu mutlaka toprakta öğrenmeli. Çünkü toprak kortta topun kontrolü daha iyi olur.
TEB’in düzenlediği Four Season Sultan Ahmet’teki yemekte arkadaşımız Tolga Yenigün’le bir araya gelen ABD’li tenisçi Monica Seles’in müthiş kariyerindeki tek eksiği Wimbledon şampiyonluğu.
- Ülkenizdeki gibi tüm dünyada tenis zengin sporu olarak görünüyor.
- Serena ve Venüs’ten sonra ABD’de tenisçi yetişmemeye başladı.

Haberin Devamı

KARİYERİ GÖZ KAMAŞTIRIYOR

AVUSTRALYA AÇIK (4): 1991, 1992, 1993, 1996
FRANSA AÇIK (3): 1990, 1991. 1992
ABD AÇIK (2): 1991, 1992

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!