Filistin için Kürecik’i kapat

Güncelleme Tarihi:

Filistin için Kürecik’i kapat
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2014 00:58

Ege gezisinin 2’nci gününde İzmir, Balıkesir ve Çanakkale’ye gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümete ve Başbakan Erdoğan’a seslenerek, “Filistin konusunda kararlı bir tavır takınmak istiyorsanız Malatya Kürecik’teki radar üssünü kapatın” dedi. Çandarlı, Bergama, Kınık, Ayvalık, Burhaniye, Edremit ve Ayvacık ilçelerinde partisinin politikasını anlatıp Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na da destek isteyen Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

BİLGİLER İSRAİL’E

“Filistin’i görüyorsunuz, gencecik, küçücük çocuklar öldürülüyorlar. Sen gerçekten Filistin olayını çözmek istiyorsan Malatya’daki Kürecik üssünü kapatacaksın. Eğer Filistin’in yanındaysan ve önlem almak istiyorsan atacağın tek adım var. Kürecik Radar Üssü’nü kapatacaksın, faaliyetini durduracaksın. Eş zamanlı olarak oradan alınan bilgiler İsrail’e aktarılıyor. Bunu yaparsan gerçek anlamda Recep Tayyip Erdoğan Filistin’in yanında olmuş olur. Bunun haricinde söylediklerinin hiçbir anlamı yoktur. Kapatabilir mi? Kapatamaz.

O MERKEZ İHSANOĞLU’DUR

Türkiye’nin Ortadoğu’da bir ağırlığı olacaksa o ağırlığın merkez ismi Ekmeleddin İhsanoğlu’dur. Filistin olayında barışı sağladığı için Kudüs Yıldızı nişanına layık görülen tek Türktür. Sandığa gidip bu ülkenin saygınlığını kazanan bu ismi cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturtacağız. Anadolu toprakları bereketli topraklardır, ne ekersen onu biçersin. Barışı ekersen Ekmeleddin İhsanoğlu’nu seçersin, huzur ekersen Ekmeleddin İhsanoğlu’nu seçersin. Hiçbir ayrımı yok. Diyorlar ki ‘Neden CHP’li değil.’ Biz zaten CHP’li değil, tarafsız, 76 milyonun cumhurbaşkanı olsun istiyoruz. Bizim için bilgili olacak, geçmişinde kirlilik olmayacak, tarafsız olacak, istediğimiz bu. Anadolu’yu geziyorum. Gezmeye devam edeceğim. Kendim için değil barış içinde yaşayan Türkiye için, öfkesiz bir Türkiye için geziyorum. Ekmek diyorsak Ekmeleddin diyeceğiz. Huzur diyorsak Ekmeleddin diyeceğiz. Türkiye’nin yetiştirdiği ender insanlardan birisi.”

Haberin Devamı

ÇOCUKLARI İSRAİL’LE TİCARET YAPIYOR

“Erdoğan’ın çocuklarının İsrail’le ticari ilişkilerini geliştirdiklerini biliyoruz. Petrolün oraya verildiğini, İsrail ordusuna akaryakıtı Erdoğan’ın sağladığını biliyoruz. Erdoğan samimi değil, sorunu iç politika malzemesi olarak kullanıyor. Sen eğer sorunu çözmek istiyorsan BM’yi harekete geçir. Filistin, yardıma ihtiyaç duyuyorsa, Gazze, bütün CHP’li belediyelerin kardeş şehridir.” Taylan YILDIRIM- Hakan GÜNGÖRDÜ-Okan KONURALP / AYVALIK

Bu kalkan savaşa hizmet ediyor

Haberin Devamı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya Kürecik Bölgesi’ndeki füze kalkanı tesisleri önünde açıklama yaparak, “Burasının tek amacı İsrail'i korumak. Başbakan samimiyse bu kalkanı kapatmalıdır" dedi. CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, ilçe başkanları, parti yöneticileri ve Kürecik Mahalle muhtarlarıyla birlikte füze kalkanının kurulduğu bölgenin önüne gelen Ağbaba, şunları söyledi: “Buraya kurulan radarın ne amaca geldiğini Türkiye ve dünyaya duyurmak için 3.5 yıldır mücadele edip, eylem yapıyoruz. Kürecik'e 5’inci defa geldik. Burası ilk kurulduğu zaman bütün Malatyalılarla haykırmıştık. 'Türkiye'ye, Kürecik'e kalkan yapılmasına, İsrail'i koruyan bir kalkan yapılmasına karşıyız' demiştik. 'Burası Türkiye toprakları, buraya yabancıların girmesine izin vermemeliyiz' demiştik. Çünkü bu kalkanın amacı barış değil, savaşa hizmet ediyor. Burada kurulan kalkanın amacı Türkiye'yi korumak değil, Anadolu topraklarını korumak değil, Anadolu'da yaşayan yoksulları korumak değil, emperyalistleri ve savaş lobilerini koruyor. Bunu ilk günden beri haykırdık, bir kez daha haykırıyoruz. Herkes bu kalkanın Türkiye'yi korumaya yönelik olmadığını duydu. Bu kalkanın, Türkiye ve bölgeye barış getirmeyeceğini duydu. Bu kalkanın Ortadoğu coğrafyasına kan getireceğini duydu. Herkes duydu ama bir tek Recep Tayyip Erdoğan duymadı. Çünkü Recep Tayyip Erdoğan bu ülke topraklarının bu ülkenin çıkarlarını değil, hizmet ettiği insanların çıkarlarını düşünüyor."
Mikail PELİT / DHA

Haberin Devamı

Erdoğan ‘küresel oyuncak’ oldu
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, İsrail’in Gazze’ye yönelik kara harekâtına atıfla, Başbakan Tayyip Erdoğan’ı eleştirerek, “Erdoğan, iflas eden bir dış politikanın başbakanıdır. Bir ara kendisi ‘küresel oyuncuyum’ demişti. Bugün ‘küresel oyuncak’ olmuştur. Ortadoğu’nun şamar oğlanına döndü” dedi. Kılıçdaroğlu, Ayvalık’tan Cunda Adası’na tekneyle geçerken Hürriyet’in sorularını yanıtlayarak, şunları söyledi: m Okan KONURALP / AYVALIK

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!