Cehenneme yollayacağız

Güncelleme Tarihi:

Cehenneme yollayacağız
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2014 02:01

MH-17 sefer sayılı Malezya yolcu uçağını Ukrayna’nın doğusunda kimin düşürdüğüne dair tartışmalar ve karşılıklı iddialar devam ediyor.

Haberin Devamı

ABD önceki gün füzenin Rusya yanlısı ayrılıkçıların bölgesinden fırlatıldığını açıklamıştı. Dün de Almanya’nın önde gelen gazetelerinden Bild, YouTube’a yüklenen ve ayrılıkçılara ait olduğu iddia edilen telefon görüşmelerinin dökümünü yayınladı. Nerede ve kimin dinlediği belli olmayan içerikler 3 görüşmeden oluşuyor. Konuşmaların tamamının Malezya uçağının düşürüldüğü 17 Temmuz saat 16.30’dan önce kaydedildiği belirtiliyor.

O KONUŞMALAR

1-OLEG’DEN OREON’A
14 Temmuz’da yerel saatle 19.12’de, Luhansk Halk Cuhuriyeti Savunma Bakanı ‘Oleg’ ile Rus askeri istihbarat örgütü GRU’nun subayı ‘Oreon’ arasında gerçekleştiği açıklanan ilk görüşme şöyle:
Oleg: Stanitsa’da uçağı belirledim. Ama hata oldu.
Oreon: Mükemmel. Bugün uçak avına çıkın, birkaç gün daha vaktimiz var. Buk’a zaten sahibiz. Onları cehenneme yollayacağız.

Haberin Devamı

2-EVET EVET, BUK BUK
Uçağın düşürüldüğü 17 Temmuz’da, yerel saatle 09.08’de yapılan ikinci görüşme GRU subayı ‘Khmuryi’ ile Donetsk Halk Cumhuriyeti’nden ‘Buryat’ kod adlı ayrılıkçı milis arasında geçiyor:
Khmuryi: Dinliyorum Buryat.
Buryat: Bu güzel şeyi nereye bırakalım Nikolayeviç?
Khmuryi: Ne şeyi? Bu şeyi?
Buryat: Evet, evet. Getirdiğim parça. Zaten Donetsk’teyim.
Khmuryi: Bu, düşündüğüm şey mi?
Buryat: Evet, evet, evet. Buk, Buk.
Khmuryi: Bir römorkun üzerinde mi?
Buryat: Evet. Bunu bir yere saklamalıyız.”

3-1 TANE Mİ, 2 TANE Mİ
Üçüncü görüşme yine ‘Buryat’ ile ‘Khmuryi’ arasında 17 Temmuz’da saat 09.22’de gerçekleşiyor:
Khmuryi: Neredesin şimdi? Bir tane mi, iki tane mi getirdin?
Buryat: “Bir, bir. Her şey net değildi. O yüzden. Aracımızı getirmemişsin.
Khmuryi: Bir taşıt üzerinde mi getirildi?
Buryat: Sınırı geçti.
Khmuryi: Bir taşıtın üzerinde mi? Getir onu. Neresi olması gerektiğini söyleyeceğim. Tanklarımızla götürülecek.

Cehenneme yollayacağız
ÇATIDAN EVİN İÇİNE CESET DÜŞTÜ

O ANLARDA NELER YAŞADILAR?

UÇAĞIN ENKAZINDAN KARELER

Ciddi kanıtlar var

UKRAYNA İstihbarat Şefi Vitaly Nada, füzenin fırlatıldığı bataryayı çalıştıran personelin Rusya vatandaşı olduğuna dair ciddi kanıtları olduğunu bildirdi. Basın toplantısı düzenleyen Nada, “Bu terörist eylemin Rusya Federasyonu’nun yardımıyla gerçekleştirildiğine dair önemli kanıtlarımız var. Bu sistemin personelinin Rus vatandaşları olduğunu açıkça biliyoruz” dedi. Nada, soruşturma için Rusya’nın bu kişilerin kimlik bilgilerini vermesini de istedi. Fransız haber ajansı AFP’nin Alman makamlarına dayandırdığı haberine göre Rusya Devlet Başkanı Putin ile Almanya Başbakanı Merkel, BM Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı’nın (ICAO) himayesinde bağımsız ve uluslararası bir komisyonun bölgeye çabucak gitmesi yönünde uzlaştı.

Haberin Devamı

CESETLERİ SÜRÜKLEME İDDİASI

Hollanda Dışişleri Bakanı Frans Timmermans, Ukrayna liderine, düşen Malezya uçağındaki vatandaşlarının bedenlerinin kaza yerinde oradan oraya sürüklendiğine dair haberler nedeniyle ülkesinin ‘kızgın ve öfkeli’ olduğunu söyledi. 80’i çocuk 298 kişinin öldüğü Boeing 777 tipi Malezya yolcu uçağının enkazında Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın (AGİT) ekibinin incelemeleri sürüyor. Amsterdam’dan Kuala Lumpur’a giden uçak, ayrılıkçıların kontrolündeki Donetsk Bölgesi’ndeki Grabovo köyü yakınlarına düşmüştü. Dün sabah saatlerinde uluslararası AGİT ekibi, Rusya yanlısı milislerin inceleme faaliyetlerini yer yer engellediğini bildirdi.

YALAN

Haberin Devamı

OLAYDAN sonra sosyal medya sitesinde yaptığı paylaşımları değiştiren ayrılıkçı Donetsk Halk Cumhuriyeti Savunma Bakanı İgor Strelkov baş şüpheli olarak görülüyor. Amerikan New York Times gazetesi dün Donetsk Halk Cumhuriyeti’nin lideri Aleksander Borodai’nin yaptığı açıklamayı yayınladı. Açıklamada Borodai, Strelkov’un mesajının Ukrayna istihbaratının bir kurgusu olduğunu ileri sürdü ve uçağı düşürecek teknik yetenekleri olmadığını iddia etti. İgor Strelkov da Ukrayna hükümetinin “yalanlar üretme eğilimi”nin kendisini şaşırtmadığını söyledi.

9 rota değişti

MALEZYA Havayolları’na ait uçağın düşürülmesinden önce THY’nin Kuzey Avrupa’ya doğru yaptığı uçuşlarda 9 noktanın rotasını değiştirdiği belirtildi. Rusya, Norveç, Estonya, Letonya, Litvanya, Belarus, Finlandiya’ya yapılan uçuşların farklı rotalardan gerçekleştiği bunun da uçuş sürelerini 10 ile 20 dakika arasında uzattığı öğrenildi. Malezya Havayolları’na ait uçağın füze ile vurulmasının ardından ise Avrupa hava sahasını kontrol eden Eurocontrol’ün özellikle doğu Ukrayna üzerinde uçuş yapmak isteyen sivil havacılık şirketlerinin taleplerini kabul etmediği açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!