Tiyatroya silahlı baskın

Güncelleme Tarihi:

Tiyatroya silahlı baskın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2014 01:25

Devlet Tiyatroları (DT) İrfan Şahinbaş Atölyesi’nin yer aldığı tesisin bahçesine tel örgü çekmek isteyen özel bir firmanın çalışanları ile güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı. Yaklaşık 40 kişilik grup, dört güvenlik görevlisini darp etti. Kalp krizi geçiren bir görevli hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

İddiaya göre özel firma çalışanları, inşaat alanı ile Atölye Sahnesi arasına tel örgü çekmeye başladı. Güvenlik görevlileri ise mahkeme sürecinin devam ettiğini ve bölgeye müdahale edilemeyeceğini söyledi. Bunun üzerine firma çalışanı yaklaşık 40 kişilik grup, Atölye Sahnesi’ne girerek, özel güvenlik görevlileri ve sahne çalışanlarına saldırdı. Arbedede biri kadın dört güvenlik görevlisi darp edildi. Kadın güvenlik görevlisi Sibel Özbilge olay sırasında kalp krizi geçirirken, güvenlik görevlileri İsmail Demir, Hasan Uyanık ve Haydar Yılmaz’ın ise burunları kırıldı. kriz geçiren Özbilge, ambulansla GATA’ya, diğer güvenlik görevlileri de çeşitli hastanelere kaldırıldı. Tiyatro çalışanları, saldırgan grubun sahneye gelerek gördükleri herkesi darp ettiklerini savundu. OSTİM Polis Karakolu’nu aradıklarını ifade eden çalışanlar, karakoldaki bir polisin telefonu kapattığını ve emniyet güçlerinin olay yerine geç geldiğini iddia etti. Olaya karıştığı belirtilen 40 kişi göz altına alındı.

Haberin Devamı

MAHKEMEYİ BEKLEMEDİLER

DT Genel Müdürü Mustafa Kart da olay yerine gelirken DT Avukatı Ahmet Nuri Ekici ise şunları söyledi:
“Mahkeme sürecinin devam etmesine rağmen özel firma dava sonuçlanmadan zorla araziye girerek tel örgü çekti ve güvenlik görevlilerini darp etti. Kamu kurumunun içerisine kadar giren sopalı ve silahlı kişiler güvenlik görevlilerine ve diğer çalışanlarımıza saldırdı. İsrail’in Ramazan ayında Filistin’e yaptığını, özel firma bize yapıyor. Özel firma devlete karşı terör uyguluyor. Biz bunu aylardır bir türlü engelleyemiyoruz. Devam eden mahkeme süreci var. Bu alana özel firmanın giremeyeceğini belirten Kaymakamlık kararı var. Tel örgü çekiyorlar, bu Kaymakamlık kararına aykırı. Bu kararları da hiçe saydılar. Emniyete haber veriyoruz ‘görevinizi yapın’ diye ama malesef her şey bizim istediğimiz gibi olmuyor, özel firmanın istediği gibi oluyor. Çitlerin yıkılması için müracaatlarımızı yapacağız. Açtığımız davalar var. Hukuki mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.”

Tiyatroya silahlı baskın

Haberin Devamı

TEL ÖRGÜ TARTIŞMASI

Arbedenin ardından özel firma çalışanları tel örgü çekerken tiyatro çalışanları ile tekrar gerginlik yaşadı. Özel firmanın yetkilileri Ali Uyanık ve Mustafa Baştürk ile DT Avukatı Ahmet Nuri Ekici ise tel örgünün çekilip çekilmemesi konusunda tartıştı. Firmanın yönetim kurulu üyesi Ethem Baytemur, “DT’nin aldırdığı yürütmeyi durdurma kararları kaldırıldı. Kanuna aykırı birşey yapmıyoruz, biz hukuka uygun olarak çalışıyoruz” dedi.

Tiyatroya silahlı baskın

RUHSATA UYGUNLUĞU KONTROL EDECEĞİZ

Atölye sahnesinin olduğu alana giden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da sanatçılarla görüştü. Mahkemenin kararlarına uymak zorunda olduklarını ifade eden Yaşar, “Eğer firma verilen ruhsata aykırı bir çalışma yapıyorsa da buna müsade etmeyiz. İmar planı kesinleşmiş, bizdeki plana göre ise bir tarafında da yeşil bırakacaklar. Biz daha önce mühürledik, ancak mahkeme kararı sonrasında mührü kaldırmak zorunda kaldık. Haftabaşında planlara bakarak ne yapacaklarını görebiliriz. Yeşillik malesef ortadan kaldırıldı. Bu durum bürokrasinin ve düzensiz bir kentleşmenin sonucu” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

AĞAÇ KESİMİ TEPKİ GÖRMÜŞTÜ

Devlet Tiyatroları’nın Ankara Macunköy’deki arazisinin 4 bin 250 metrekarelik kısmı, Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından bir firmaya satılmıştı. Firma geçen mart ayı başında alandaki 40’a yakın ağacı keserek büyük tepki toplamıştı. Araziyle ilgili hukuki süreç devam ederken ve ağaç tahribatını “Kabul edilemez” ifadesiyle eleştiren Kültür Bakanlığı da olayla ilgili soruşturma başlatmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!