Malezya uçağının yolcuları toplanıyor

Güncelleme Tarihi:

Malezya uçağının yolcuları toplanıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2014 17:22

Rusya yanlısı ayrılıkçılar tarafından füzeyle düşürüldüğü iddia edilen Malezya Havayolları uçağının yolcularının cansız bedenleri toplanmaya başladı. Hiçbir şeyden habersiz bir şekilde Amsterdam'dam Kuala Lumpur'a gitmekte olan 285 yolcu ve 13 mürettebattan oluşan bu masum insanlar, şimdi trajik bir şekilde Ukrayna'nın doğusundaki bir tarlanın kenarında 'toplanıyor'.

Haberin Devamı

Ukrayna ve ayrılıkçı grupların anlaşmasının ardında uzmanlar ve diğer ekipler, Malezya uçağının düştüğü bölgede çalışmalara başladı. Savaşan iki tarafın anlaşarak 25 kilometrekarelik güvenli alan oluşturmasının ardından Malezya uçağının düşen bölgede Ukraynalı uzmanlar tarafından çalışmalar başlatıldı. Bir taraftan uçağın düşme sebebi araştırılırken diğer taraftan cesetler toplanıyor. Cesetlerin, dört kilometrekarelik bir alana yayıldığı tahmin ediliyor. Son gelen haberlere göre 188 yolucunun cesedine ulaşıldı. Arama ekipleri çevreye yayılarak diğer cesetleri ya da parçaları bulmaya çalışıyor. Çalışmalar ayrılıkçı grupların gözetimi altında sürüyor.

Malezya uçağının yolcuları toplanıyor
ÇATIDAN EVİN İÇİNE CESET DÜŞTÜ

O ANLARDA NELER YAŞADILAR?

'AYRILIKÇILAR CESETLERİ ÇALIYOR'
Rusya yanlılarını suçlayan Ukrayna hükümeti ise yazılı bir açıklama yaparak delil karartmak için olay yerinden 38 cesedin "çalındığını" öne sürdü. Hükümet ayrıca isyancıların uçağın enkazını Rusya'ya taşımaya çalıştıklarını söyledi. Hükümet ayrıca isyancıların uçağın enkazını Rusya'ya taşımaya çalıştıklarını söyledi.

UÇAĞIN ENKAZINDAN KARELER

Haberin Devamı

Uluslararası gözlemci ekibi de, Ukrayna'daki Rus yanlısı isyancıların Malezya Havayolları uçağı enkazına erişimlerini kısıtladıklarını söylüyor. Hatta iddialar, enkaz alanının silahlı kişiler tarafından kontrol edildiği ve yaklaşık 30 kişiden oluşan uluslararası gözlemci ekibinin enkaza girişlerinin engellenmesi için havaya bir el ateş açıldığı noktasına kadar gidiyor.

'UKRAYNA UÇAKSAVAR SİSTEMİNİN DETAYLARINI VERSİN'
Rusya ise Batı'yı Moskova karşıtı bir politika yürütmekle suçluyor. Rus Savunma Bakanlığı uçağın düştüğü sırada Ukrayna'nın uçaksavar sistemlerinin ne yaptıklarının detaylarını vermesini istedi.

Malezya uçağının yolcuları toplanıyor
İKİ MALEZYA UÇAĞINDA DA YAKINLARI VARDI

Malezya uçağının yolcuları toplanıyor
BAŞ ŞÜPHELİ İGOR

MERKEL VE PUTİN ANLAŞTI
Öte yandan Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ortak bir açıklama yaparak enkaz alanının bağımsız bir komisyon tarafından acilen incelenmeye başlanması çağrısı yaptı.

Bölgedeki Rus ayrılıkçıların arama kurtarma ekiplerinin işine engel olduğu ve çalışmaları aksattığı ifade edilen açıklamada, çalışmaların OHDH'den 100, İçişleri Bakanlığından 70 kişilik ekiplerle 18 kişilik dalgıç ekibi tarafından yürütüldüğü belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!