Elini uzatmaya var mısın

Güncelleme Tarihi:

Elini uzatmaya var mısın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2014 01:17

HÜZÜNLÜ türkülerin bir adresi de hastane bahçeleridir. Banklarda, arabalarında yatanlar gördükçe içi parçalanır insanın.

Haberin Devamı

“Yok mu yakınlarda bu insanların bütçelerine uygun kalacağı bir yer?” diye sorarsınız. İşte Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Hastanesi Kurma ve Geliştirme Vakfı (KİTVAK) bu ihtiyacı gördü, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi bahçesinde hasta ve yakınlarının başını sokabileceği bir yer yaptı. Şimdi sıra ikincisinde. Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nin kampüsünde kurulacak KİTVAK Konukevi yardımlarınızı bekliyor. “Umuda Elini Uzat” diyen KİTVAK’ın çağrısına uyanların 3502’ye mesaj atması yeterli. Kaba inşaatı biten konukevinin bitmesi için 5 TL’lik 400 bin SMS yetecek.

Asıl iş yeni başladı

Onkoloji hasta ve yakınlarına umut olmak için 1995 yılında kurulan ve Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi’nin açılmasını sağlayan KİTVAK, hastane önlerindeki yakınları da unutmamış, bahçede de “5 yıldızlı” standartlarda konukevini açmıştı. Hasta ve yakınlarından büyük ilgi gören konukevinin ikincisini yapmak için kolları sıvayan Vakıf, bu kez de DEÜ Hastanesi’ni seçti. Hastane yönetiminin de büyük heyecanla beklediği konukevinin kaba inşaatı bitti. Ancak işin asıl önemli kısmı ise şimdi başladı.

Haberin Devamı

Sesimizi duyun duyurun

22 Kasım 2013’te temeli atılan konukevinin bir an önce tamamlanması için GSM şirketleriyle anlaşarak kampanya başlattıklarını belirten KİTVAK Başkanı Ramazan Soncul, şöyle diyor:

“3502’ye ‘umut’ yazıp göndermeniz karşılığında 5 TL bağış yaparak hasta ve hasta yakınları için umuda elinizi uzatabilirsiniz. 3,6 milyon TL’lik yatırımın 1,6 milyon TL’siyle kaba inşaatı tamamladık. 400 bin kişinin 5 TL’lik bağışı ile hedefimize ulaşmış olacağız. Buradan tüm kurum ve kuruluşlara sesleniyoruz. Çalışanları ile bizi destekleyebilirler. Ayrıca sosyal medya üzerinden sesimizi duyuracak herkese şimdiden teşekkür ediyoruz. Haydi el uzatalım. Bağış ve malzeme yardımlarını da esirgemeyelim. Hasta yakınları yumuşak bir yastığa baş koyup sıcak bir çorba içebilsinler.”

Bir tuğla da sen koy

Konukevine gerekli malzemeler ise şunlar: Engelli lavabo ve tesisatı, Hilton lavabo tezgah üstü ve tesisatı, pisuvar ve tesisatı, engelli WC, engelli tutunma barı, ayna, çift gözlü evye, duş teknesi ve tesisatı, sıvı sabunluk, askı, WC kağıtlık, engelli kağıtlık, havlu rafı, yer süzgeci, teras çatı drenaj süzgeci, su saati, kollektör (çeşitli tiplerde), modüler paslanmaz su deposu, tam otomatik su yumuşatma cihazı, hidrofor, temizleme kapağı, yangın dolabı, itfaiye bağlantı ağı, galvaniz yangın tesisat borusu, dikişli siyah borular, galvaniz boru, PPRC boru, klima drenaj malzemesi.

Haberin Devamı

SMS’le yetinmeyene hesap numaraları

İlk konukevini 7 Ekim 2011’de açan ve yüzde 90’larda doluluk oranlarıyla hizmet veren KİTVAK’ın, yeni projesi için asansörden duş teknesine kadar pek çok eksiği var. SMS’in dışında bağış yapmak da mümkün. Vakfın vergiden muaf olması da bağış için bir avantaj.

41 oda 82 yatak

Toplam 3 bin 800 metrekare alana sahip Dokuz Eylül KİTVAK Konukevi’nde 10’u engelli, 2’si süit olmak üzere toplam 41 oda ve 82 yatak bulunacak.

İşte hesap numaraları:

Halk Bankası Konak- İzmir Şb. 16000008,
IBAN TR 74 0001 2009 7340 0016 0000 08

Malzeme yardımında bulunmak isteyenler için:
0232 463 37 63info@kitvak.org

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!