İngiliz Yaz Kampı'na döndü

Güncelleme Tarihi:

İngiliz Yaz Kampına döndü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2014 01:25

İZMİR'in Ödemiş İlçesi'ndeki Özel Dünya Koleji'nde öğrenim gören 8 öğrenci, İngiltere'deki yaz okulundan döndü. İngilizce öğretmeni Aslı Yılmaz başkanlığında İngiltere'ye giden öğrenciler dil kampını tamamlayarak unutulmaz bir deneyim yaşadı.

Haberin Devamı

Ödemiş Dünya Koleji öğrencileri, 30 Haziran - 14 Temmuz tarihleri arasında Liverpool Üniversitesi tarafından organize edilen yaz kampı programını başarı ile tamamladı. Öğrenciler her gün İngiliz öğretmenler tarafından verilen yoğun İngilizce programına katılarak 2 haftanın sonunda yapılan 'Trinity College' sınavına girdi. Tüm öğrenciler sınavı geçerek uluslararası İngilizce dil sertifikası almaya hak kazandı.

Kurs katılım belgesi sahibi olan öğrenciler İtalya, İspanyol ve Portekiz öğrencilerle üniversite kampüsünde kalarak 2 hafta boyunca kampüsün tüm olanaklarından faydalandı. Yaz kampında derslerin yanı sıra diğer ülkelerden gelen öğrencilerle de iletişim kurmak ve sosyal ilişkileri geliştirebilmek amacıyla düzenlenen pek çok şehir turu ve akşam aktiviteleri de yapıldı. Her gün dolu dolu geçen bu program çerçevesinde Galler Ülkesi'ne, Vikingler'in eskiden yaşadığı Jorvik Şehri'ne, Manchester Savaş Müzesi'ne, Liverpool Katedralleri'ne, Kral evi Speke Hall'a, Liverpool Anfield Stadyum'una ve son olarak Londra'ya gezi düzenlendi. Londra şehrinin gözde sembollerinden olan Buckingham Sarayı ve Big Ben görüldü. Ünlü British Müzesi ve Trafalgar Meydanı da unutulmadı. Kraliçe'nin muhafızları ile çekilen fotoğraflar da öğrenciler için unutulmaz birer anı oldu.

Haberin Devamı

Dünya Koleji öğrencilerinden Nil Esmer, okulda öğrendiği İngilizceyi doğal ortamında kullanma fırsatı bulduğunu ve özgüveninin arttığını belirtti. Diğer ülkelerden gelen öğrencilerle, arkadaşlık ve dostluk kurduklarını söyleyen Esmer, İngiltere'nin en güzel yerlerini gezme fırsatı bulduklarını dile getirdi. Okul Müdürü Serkan Taşcıoğlu, öğrencilerin ve mezunların uluslararası alanda göstermiş oldukları başarıdan memnun olduklarını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!