Kılıçdaroğlu destek istedi

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu destek istedi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2014 01:17

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir gezisinin ikinci gününde ilçeleri ziyaret etti. Partisinin politikalarını anlatan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na da destek istedi. Filistin sorununa değinen Kılıçdaroğlu "Sen gerçekten Filistin olayını çözmek istiyorsan, Malatya'daki Kürecik üssünü kapatacaksın. Kapatabilir mi? Kapatamaz" dedi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir ziyaretinin ikinci günündeki ilk durağı Dikili'ye bağlı turistik Çandarlı Beldesi oldu. Burada vatandaşların ve partililerin yoğun ilgisiyle karşılanan Kılıçdaroğlu, uzun bir araç konvoyuyla parti teşkilatını ziyaret etti. Kendisini 'Türkiye seninle gurur duyuyor' sloganlarıyla karşılayan vatandaşlara seslenen Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Evliya Çelebi gibi Türkiye'yi geziyorum. Çocuklarımız için, geleceğimiz için, sizlere içinde bulunduğumuz durumları anlatıyorum. Sizler daha rahat tatil yapın diye çalışacağız. Seçimde hepimize düşen görevler var. Ben çalışacağım, sizler de çalışacaksınız. Sandığa gidip oy kullanacağız. İlk kez cumhurbaşkanını seçeceksiniz. Cumhurbaşkanı bilgili, tarafsız tüm partilere eşit uzaklıkta olmalı, dünyada ağırlığı olan birisi olmalı. Dürüst bir isim olmalı, arkasında hiçbiri leke olmamalı. Gerçekten bayrağımızı temsil etmeli, hiç kimsenin kimliğiyle, inancıyla şunuyla bunuyla ilgilenmemeli. Bütün yurttaşlara eşit mesafede olmalı. Anadolu toprakları bereketli topraklar, Karacaoğlanlar, Dadaloğlu, Hacı Bektaşlar, Mevlana, Aşık Sümmanileri yetiştirdiTarlaları ektik, terimiz akıttık. Şimdi de bereketi huzuru ekeceğiz. Ekmek için Ekmeleddin diyeceğiz. Huzurlu bir Türkiye'de yaşamak istiyorsak huzurun adresi Ekmeleddin İhsanoğlu. Bilgisi, bilge kişiliği, dünyadaki ağırlığı her şeyiyle bizim cumhurbaşkanımız. Ben inanıyorum. Sadece ben değil batı da ona inanıyor, doğu da inanıyor."

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu destek istedi

KÜRECİK'İ KAPAT O ZAMAN

Filistin'deki gelişmelere de değinen ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren Kemal Kılıçdaroğlu, "Filistin'i görüyorsunuz, gencecik, küçücük çocuklar öldürülüyorlar. Sen gerçekten Filistin olayını çözmek istiyorsan Malatya'daki Kürecik üssünü kapatacaksın. Kapatabilir mi? Kapatamaz. Türkiye'nin Ortadoğu'da bir ağırlığı olacaksa o ağırlığın merkez ismi Ekmeleddin İhsanoğlu'dur. Filistin olayında barışı sağladığı için Kudüs Yıldızı nişanına layık görülen tek Türktür. Sandığa gidip bu ülkenin saygınlığını kazanan bu ismi cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturtacağız. Sizler sadece beni dinlemeyin, siz de konuşun. Siz de anlatın Türkiye'nin içinde bulunduğu konuları anlatın yurttaşlara. Anlatın Türkiye'nin içinde bulunduğu konuları. Sizlerin de görevi var. Ben çalışacağım siz de çalışacaksınız. El bilirliğiyle Türkiye'yi çağdaş uygarlığıyla taşıyacağız" dedi. Konuşmasının ardından Kemal Kılıçdaroğlu, Çandarlı'dan ayrıldı.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu destek istedi

“KÜRECİK’İ KAPATMADAN SÖZLERİNİN ANLAMI YOK”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’in Bergama İlçesi’ni ziyaret etti. Vatandaşların ve partililerin yoğun ilgisiyle karşılanan Kılıçdaroğlu, Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’i makamında ziyaret etti.

Burada İsrail’i Gazze’ye yönelik saldırılarını değerlendiren Kılıçdaroğlu, “İsrail’in Gazze’ye yönelik yaptığı operasyon, orada can kayıplarının artması bize de derin endişe ve kaygı yaratıyor. Dün ifade ettim Birleşmiş Milletler Güvenilik Konseyi’nin biran önce toplanması ve ateşkesin sağlanması için harekete geçmelidir. Ateşkesi ilan emesi lazım” dedi.

Haberin Devamı

Hükümeti ve Başbakan Erdoğan’ı, Filistin konusunda kararlı bir tavır takınmak istiyorlarla Malatya Kürecik’teki radar üssünü kapatmaları önerisini yineleyen Kılıçdaroğlu, “Bunu yapmıyorsan söylediğin sözlerin hiçbir önemi yoktur. Eğer Filistin’in yanındaysan ve önlem almak istiyorsan atacağın tek adım var. Kürecik Radar Üssü’nü kapatacaksın, faaliyetini durduracaksın. Eş zamanlı olarak oradan alınan bilgiler İsrail’e aktarılıyor. Bunu yaparsan gerçek anlamda Recep Tayyip Erdoğan Filistin’in yanında oymuş olur. Bunun haricinde söylediklerinin hiçbir anlamı yoktur” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu destek istedi

VATANDAŞLARA DA SESLENDİ

Haberin Devamı

Belediyenin ardından CHP ilçe teşkilatını da ziyaret eden Kılıçdardoğlu, programda olmamasına rağmen otobüsün üzerinden vatandaşlara da seslendi. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Adım adım Anadolu’yu geziyorum. Güzel birini, Türkiye için temiz bir cumhurbaşkanı seçmek için. Anadolu toprakları bereketli topraklardır ne ekersen onu biçersin. Barışı ekersen Ekmeleddin İhsanoğlu’nu seçersin, huzur ekersen Ekmeleddin İhsanoğlun’u seçersin. Hiçbir ayrımı yok. Diyorlar ki ‘Neden CHP’li değil.’ Biz zaten CHP’li değil tarafsız 76 milyonun cumhurbaşkanı olsun istiyoruz. Bizim için bilgili olacak, geçmişinde kirlilik olmayacak, tarafsız olacak, istediğimiz bu. Anadolu’yu geziyorum. Gezmeye devam edeceğim. Kendim için değil barış içinde yaşayan Türkiye için, öfkesiz bir Türkiye için geziyorum. Ekmek diyorsak Ekmeleddin diyeceğiz. Huzur diyorsak Ekmeleddin diyeceğiz. Türkiye’nin yetiştirdiği ender insanlardan birisi. Bütün dünya biliyor bütün dünya tanıyor. Biz yeni yeni tanıyoruz. Böyle bir insanı bu topraklar yetiştirdiği için de son derece mutluyum, huzurluyum. Tek istediğim sandığa gidip oy kullanacağız. Sandığa gideceğiz ki söz hakkımız olsun. Sandığa gitmeye söz mü?” dedi. Vatandaşlardan sandık sözü alan Kemal Kılıçdaroğlu, ilçeden ayrıldı.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI DEVLETİN SİGORTASI

Kılıçdaroğlu Bergama'nın adından Kınık İlçesi'ne geçti. Kınık'ta toplanan vatandaşlara seslenen Kemal Kılıçdaroğlu, "Elinizi vicdanınıza koyun ne istiyoruz? Cumhurbaşkanı herkese eşit mesafede olsun. Bayrağımızı sevsin, bütün vatandaşlara eşit mesafede olması lazım. Diyorlar ki 'CHP'li değil' biz CHP'li olsun istemedik. Her partiye eşit mesafede olsun, her vatandaş desin ki 'işte benim cumhurbaşkanım'. Temiz birisi olsun. Arkasında bir leke olmasın. Tertemiz, arı duru bir insan olsun istedik. Bu bizim hakkımız değil mi? Yani ahlaklı bir insan olsun. Başka biri şeyi daha olsun istedik. Öfke dilini kullanmasın, az konuşan bir cumhurbaşkanı olsun. Az konuşsun ama yerinde konuşsun. Devletin tepesinde kavga olmaz, devletin tepesinde çok konuşma, tartışma olmaz. Cumhurbaşkanı devletin sigortasıdır. Devletin tepesinde tartışma olunca sigortası atar. Dünyada tanınan Ekmeleddin İhsanoğlu, güzel biri insan, gerçekte de bir insanoğlu. Burada Ekmeleddin İhsanoğlu'nu tanımıyorsunuz, ama öbürünü herhalde iyi tanıyorsunuz.
Ekmeleddin 'İnsanoğlu.' Bugün Gazze'de yaşanan dramın büyük acısını yaşayanlardan birisi. Filistin'deki iç acıyı iç kargaşayı bitirdi. Ortadoğu'da savaş olmasın istiyorsak, sandığa gidip Ekmeleddin İhsanoğlu'na oyumuzu vereceğiz. O gelecek Ortadoğu'ya da barışı getirecek, Türkiye'de de barış sağlanacak. Cumhurbaşkanı, toplumu kucaklayacak barışı getirecek. Huzuru ekmek için, barışı ekmek için 10 Ağustos'ta Ekmeleddin İhsanoğlu diyeceğiz. Hangi partiden olursa olsun, huzur güzellik, barış mı istiyorsunuz, güzellik mi istiyorsunuz, Ekmeleddin İhsanoğlu'nu seçelim" dedi.

Buradaki konuşmasında da İsrail'in Gazze saldırılarına değinen Kemal Kılıçdaroğlu, "İsrail'in yaptığını kabul edemeyiz. Birleşmiş milletler biran önce toplanmalı, orada akan kanı durdurmalı. Bizim de yapmamız gereken şey var. Kürecik radar üssünü kapatacağız, ama o bunu kapatır mı? Kapatamaz. Ben boşuna konuşmuyorum. Küresel oyuncuyum diyorsan, oturacaksın adam gibi davranacaksın Kürecik radar üssünü kapatacaksın" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!