'Filistin olayını çözmek istiyorsan...'

Güncelleme Tarihi:

Filistin olayını çözmek istiyorsan...
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2014 13:14

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir gezisinin ikinci gününde ilçeleri ziyaret etti. Partisinin politikalarını anlatan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na da destek istedi. Filistin sorununa değinen Kılıçdaroğlu "Sen gerçekten Filistin olayını çözmek istiyorsan, Malatya’daki Kürecik üssünü kapatacaksın. Kapatabilir mi? Kapatamaz" dedi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir ziyaretinin ikinci günündeki ilk durağı Dikili’ye bağlı turistik Çandarlı Beldesi oldu. Burada vatandaşların ve partililerin yoğun ilgisiyle karşılanan Kılıçdaroğlu, uzun bir araç konvoyuyla parti teşkilatını ziyaret etti. Kendisini ’Türkiye seninle gurur duyuyor’ sloganlarıyla karşılayan vatandaşlara seslenen Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

KILIÇDAROĞLU İZMİR'DE / FOTO GALERİ

"Evliya Çelebi gibi Türkiye’yi geziyorum. Çocuklarımız için, geleceğimiz için, sizlere içinde bulunduğumuz durumları anlatıyorum. Sizler daha rahat tatil yapın diye çalışacağız. Seçimde hepimize düşen görevler var. Ben çalışacağım, sizler de çalışacaksınız. Sandığa gidip oy kullanacağız. İlk kez cumhurbaşkanını seçeceksiniz. Cumhurbaşkanı bilgili, tarafsız tüm partilere eşit uzaklıkta olmalı, dünyada ağırlığı olan birisi olmalı. Dürüst bir isim olmalı, arkasında hiçbiri leke olmamalı. Gerçekten bayrağımızı temsil etmeli, hiç kimsenin kimliğiyle, inancıyla şunuyla bunuyla ilgilenmemeli. Bütün yurttaşlara eşit mesafede olmalı. Anadolu toprakları bereketli topraklar, Karacaoğlanlar, Dadaloğlu, Hacı Bektaşlar, Mevlana, Aşık Sümmanileri yetiştirdi

Tarlaları ektik, terimiz akıttık. Şimdi de bereketi huzuru ekeceğiz. Ekmek için Ekmeleddin diyeceğiz. Huzurlu bir Türkiye’de yaşamak istiyorsak huzurun adresi Ekmeleddin İhsanoğlu. Bilgisi, bilge kişiliği, dünyadaki ağırlığı her şeyiyle bizim cumhurbaşkanımız. Ben inanıyorum. Sadece ben değil batı da ona inanıyor, doğu da inanıyor."

KÜRECİK’İ KAPAT O ZAMAN

Filistin’deki gelişmelere de değinen ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştiren Kemal Kılıçdaroğlu, "Filistin’i görüyorsunuz, gencecik, küçücük çocuklar öldürülüyorlar. Sen gerçekten Filistin olayını çözmek istiyorsan Malatya’daki Kürecik üssünü kapatacaksın. Kapatabilir mi? Kapatamaz. Türkiye’nin Ortadoğu’da bir ağırlığı olacaksa o ağırlığın merkez ismi Ekmeleddin İhsanoğlu’dur. Filistin olayında barışı sağladığı için Kudüs Yıldızı nişanına layık görülen tek Türktür. Sandığa gidip bu ülkenin saygınlığını kazanan bu ismi cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturtacağız. Sizler sadece beni dinlemeyin, siz de konuşun. Siz de anlatın Türkiye’nin içinde bulunduğu konuları anlatın yurttaşlara. Anlatın Türkiye’nin içinde bulunduğu konuları. Sizlerin de görevi var. Ben çalışacağım siz de çalışacaksınız. El bilirliğiyle Türkiye’yi çağdaş uygarlığıyla taşıyacağız" dedi. Konuşmasının ardından Kemal Kılıçdaroğlu, Çandarlı’dan ayrıldı.

Haberin Devamı

BİR PARTİYE GENEL BAŞKAN SEÇMİYORUZ

Haberin Devamı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Kınık’ın adından Dikili İlçesi’ne geçti. İlçe girişinde vatandaşların ilgisiyle karşılanan Kemal Kılıçdaroğlu, ’halkın başkanı’ sloganlarıyla Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan vatandaşlara seslendi. Vatandaşlardan 10 Ağustos seçimlerinde sandığa gitmesini isteyen Kılıçdaroğlu, "Barış için yapacağımız bir şey var, 10 Ağustos’ta sandığa gideceğiz. Barış mı istiyoruz evetse Ekmeleddin; huzur mu istiyoruz? Evetse Ekmeleddin. Ne ekerseniz onu biçersiniz. Bu topraklarda Hacı Bektaşlar, Dadaloğlu var. Şunu söyleyeceğimiz ’deniyor ki partili değil.’ Evet istiyoruz ki herkesinin cumhurbaşkanı olsun. Öfke dili kullanmasın cumhurbaşkanı deyince, insanın içine huzur dolsun halka umut vaat etsin, saygınlığı olsun, arkası kirli olmasın, altı kirli olmasın. Cumhurbaşkanı ahlaklı olsun. İstiyoruz ki uzlaşmayla olsun. İlk kez halk seçecek ve biz ilk kez sandığa gideceğiz. Şunu öngördük bir parçalanma olmasın. Bütün partiler, bir adayla üzerinde anlaşsın. CHP olarak biz, 7 - 8 partinin ortak uzlaşmasıyla yeni bir aday belirledik. O batıda da tanınan biri, doğuda da. O bir diplomat o bir bilge, o güzel bir insanoğlu. İstedik ki cumhurbaşkanı bayrağımızı, güzel ay yıldızımızı temsil etsin. Onu temiz insanların güzel insanlar temsil etmeli" dedi.

Haberin Devamı

ORTADOĞU’DA BARIŞI O GETİRİR

Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Ortadoğu politikalarında da önemli bir isim olduğunu dile getiren Kemal Kılıçdaroğlu, "Ortadoğu’yu biliyorsunuz. Gencecik çocukları hayatlarını kaybediyorlar. Baskı var İsrail’in baskısı var. İstiyoruz ki sadece Türkiye’de değil bütün dünyada barış olsun. Ne güzel söylemiş Mustafa Kemal Atatürk ’Yurtta barış, cihanda barış’ Ortadoğu’da barışı sağlayacak kişi Ekmeleddin İhsanoğlu’dur. 57 islam ülkesinin biraraya gelmesinde önemli katkıları oldu. Onları yöneten dirayetli, özverili birisi. Diyordu ki ’ben görevimi yaptım köşeme çekileceğim.’ Ona dedim ki bir görevin daha var. Halk istiyor. Sadece CHP’nin, MHP’nin değil, diğer partilerin desteklediği sen halkın cumhurbaşkanı adayısın dedim ve gelip görevini yapacaksın dedim. Benim umudum da sizsiniz. Size güzel bir gelecek bırakmak için yola çıktık. Çocuklarımız için, Türkiye için geleceğimiz için mücadele ediyoruz. Sizler tatil yapıyorsunuz. Gayet güzel yapın tatilinizi, sorun yok ama ben sizler için evliya çelebi gibi dolaşıyorum. Çalışıyorum. Ben kendimi halka adayan birisiyim sizin için çalışacağım. Siyaset zenginleşme aracı değildir. Ama bir şey daha yapacağım. Ben çalışıyorum, ama sadece benim çalışmam yetmez. Hepimizin sorumluğu var" dedi

Haberin Devamı

Seçimde bir partiye genel başkan seçilmeyeceğini de söyleyen Kılıçdaroğlu, "Demokrasi uzlaşma rejimidir. Dayatma olmaz bir partinin cumhurbaşkanı olmaz, halkın cumhurbaşkanı olmak zorundadır. Cumhurbaşkanı az konuşur, halkına yalan söylemez. Ahlak timsali olmak zorundadır. Yabancı devlet başkanlarıyla bir araya geldiğinde bizi temsil etmeli. Bir siyasi partinin genel başkanını seçmiyoruz Türkiye Cumhuriyeti için çalışkan bilgili, temiz bir insanı seçeceğiz. O insanın adı Ekmeleddin İhsanoğlu, ekmek için Ekmeleddin İhsanoğlu diyeceğiz" dedi. Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından Dikili’den ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!