Gül'den Hollanda ve Malezya Krallını'na taziye mesajları

Güncelleme Tarihi:

Gülden Hollanda ve Malezya Krallınına taziye mesajları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2014 14:07

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Malezya Havayollarına ait uçağın Ukrayna havasahasından geçmekteyken düşürülmesi nedeniyle, Hollanda ve Malezya Krallarına birer taziye mesajı gönderdi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Gül’ün Hollanda Kralı Willem-Alexander’a gönderdikleri mesaj şöyle; "Majesteleri, Amsterdam-Kuala Lumpur seferini gerçekleştirmek üzere 298 yolcusuyla birlikte havalanan Malezya Havayollarının MH17 sefer sayılı uçağının 17 Temmuz günü Ukrayna havasahasından geçmekteyken düşürüldüğünü ve bu menfur saldırıda 173 Hollanda vatandaşının hayatını kaybettiğini derin bir üzüntüyle öğrendim. Türkiye, dost ve müttefik Hollanda halkının acısını yürekten paylaşmaktadır. Türk halkı ve şahsım adına, Majestelerine, hayatını kaybeden vatandaşlarınızın kederli ailelerine ve yakınlarına, dost ve müttefik Hollanda halkına en samimi taziyelerimi iletiyorum.ö

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Malezya Kralı Almu’tasimu Billahi Muhibbuddin Tuanku Alhaj Abdul Halim Mu’adzam Shah’a gönderdikleri mesaj ise şöyle; "Majesteleri, Amsterdam-Kuala Lumpur seferini gerçekleştiren Malezya Havayollarının MH17 sefer sayılı uçağının 17 Temmuz günü Ukrayna havasahasından geçmekteyken düşürüldüğünü ve bu menfur saldırıda Malezya vatandaşlarından da hayatlarını kaybedenler olduğunu derin bir teessürle öğrendim. Türkiye, dost ve kardeş Malezya halkının acısını yürekten paylaşmaktadır. Türk halkı ve şahsım adına, Majestelerine, hayatını kaybeden vatandaşlarınızın kederli ailelerine ve yakınlarına, dost ve kardeş Malezya halkına en samimi taziyelerimi iletiyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!