Özel okula ibadethane zorunlu

Güncelleme Tarihi:

Özel okula ibadethane zorunlu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2014 01:04

MİLLİ Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından özel öğretim kurumlarına yeni standartlar getirildi. Buna göre, yeni açılacak kurumların incelemelerinde özel okulların grubu, belirlenen fiziki standartlara göre tespit edilecek.

Haberin Devamı

Özel ilkokul, ortaokul ve liselerde müdür odası, öğretmenler odası, öğrenci işleri bürosu, arşiv ve dosya odası, rehberlik ve ölçme-değerlendirme servisi odası, derslikler, kapalı beden eğitimi salonu, kütüphane, teneffüshane, oyun bahçesi, yemek salonu, ibadethane zorunlu olarak bulunacak.

HAVUZ İSTEĞE BAĞLI

Yüzme havuzu ise isteğe bağlı olarak yapılacak. Yürürlüğe giren yeni yönergeye göre, oyun bahçeleri okullarda tören yapılmasına uygun, arsa üzerinde okul binasının bulunduğu alan dışında ve genişliği en az 4 metre olacak şekilde oluşturulacak. Özel okullar için yapılacak incelemede ayrıca, Özel Okullar Değerlendirme Yönergesi’nde belirlenen fiziki standartlara göre grubu tespit edilecek.

KORİDORU 3 METRE OLAN NE YAPSIN?

Cem Gülan (Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği Yönetim Kurulu Eşbaşkanı): “Okullar açısından bakıldığında bahçe şartı ile ilgili kolaylıklar getirilmiş. Asansör yapamayacak binaların ne yapacağı belli değil. Zorlaştırıcı hükümler var, koridorların 3.5 metre genişliğinde olması isteniyor. Daha önce 3 metre koridor yaptıran okul bunu yeniden yaptıramaz. Daha önce kaldırılmış olan ibadethaneler de ilkokuldan itibaren eklenmiş durumda.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!