İnsan Hakları Komisyonu Gazze’ye gitsin

Güncelleme Tarihi:

İnsan Hakları Komisyonu Gazze’ye gitsin
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2014 01:39

İSRAİL’in Gazze’ye saldırısına tepkiler giderek artarken CHP’den, “Bölgede tampon bölge oluşturulması için inisiyatif alalım, Gazze’ye gidelim” önerisi geldi.

Haberin Devamı

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’nun CHP’li üyeleri Veli Ağbaba, Levent Gök, Hüseyin Aygün, Mahmut Tanal ve Tufan Köse, bu talebi içeren dilekçeyi Komisyon Başkanlığı’na verdi. Dilekçede özetle şöyle denildi: “Komisyon’un insanlık onurunun savunulması ve daha fazla insan ölümlerinin engellenebilmesi adına, sorumluluk üstlenmesi adına Gazze’yi ziyaret etmesi ve bölgede tampon bölge oluşturabilecek faaliyetlerin örgütlenmesi hususunda inisiyatif alması gerekmektedir. Ortadoğu’da barışın kalıcı olarak tesis edilebilmesi adına atılacak tüm adımların değerlendirilmesi amacıyla komisyonun ivedilikle toplanmasını arz ederiz.”
AK PARTİ: LANETLİYORUZ
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül de, İsrail’in hukuk tanımadan, dünyayı umursamadan ve en ufak bir endişe duymadan yürüttüğü katliamı lanetlediğini belirterek, “İsrail’in bu harekatı, uzun zamandır sürdürdüğü soykırımın bir parçasıdır” dedi.
ATEŞKES HEYETİ ÖNERİSİ
Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, TBMM Başkanlığı’na başvurarak, bir milletvekili heyetinin, ateşkes için acilen Gazze’ye gönderilmesini istedi.
AK PARTİ’DEN YARDIM KAMPANYASI
AK Parti Meclis Grubu ise Filistin için bir yardım kampanyası başlattı. Grup yönetiminden milletvekillerine gönderilen duyuruda, “Filistinli kardeşlerimiz için bir yardım kampanyası başlatılmış olup, sayın milletvekillerimizin 1000 TL’den az olmamak kaydıyla, Ziraat Bankası TBMM Şubesi’nde açılan TR 320001000903387833015024 hesap numarasına 5 Ağustos 2014 Salı gününe kadar yardımda bulunmaları önemle rica olunur” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!