İsrail soykırım yapıyor

Güncelleme Tarihi:

İsrail soykırım yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2014 01:39

Başbakan Tayyip Erdoğan, İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği kara harekâtını sert şekilde eleştirerek “Şu anda insanlığın vicdanı sızlamıyor. Kanamıyor. İsrail şu anda terör estiriyor, soykırım yapıyor” dedi. Cuma namazını Ateşehir’deki Mimar Sinan Camisi’nde kılan Erdoğan çıkışta, İsrail’in Gazze’ye kara harekâtı ve Türkiye’yle ilişkilerine ilişkin sorular üzerine şunları söyledi:

Haberin Devamı

İMZA AŞAMASINDAYDI

“Şu anda maslahatgüzar seviyesinde devam eden bu sürecin bundan sonraki yol haritasında şüphesiz ki bir devlet terörü estiren İsrail’e karşı bizim olumlu bakmamız mümkün değil. Uluslararası karasularında daha önce bir terör estirmişti ve bu terörden sonra araya uluslararası camialar girdi. Bizim baştan itibaren 3 şartımız vardı. Özür, tazminat ve Filistin’e ambargonun kaldırılması. Bunun ilk maddesinde özrü dilemişti. Bunun şahidi de Amerika’nın başkanı Obama’dır. Daha sonra tazminatta olumlu bir noktaya gelindi. Fakat ambargonun kaldırılması noktasında ise şu anda bize hep imza safhasında, imzalanacak falan dendi. Bu arada da bu olaylar patlak verdi.

DAVOS’TA SÖYLEMİŞTİM
İsrail’in şu anda attığı adımların arkasında bu 3 çocuk meselesi falan yok. Bunların hepsi yalan. Çünkü çocukları en iyi öldürmesini bilen devlet İsrail’dir. Bunu ben daha önce Davos’ta söylemiştim. Siz çocukları öldürmesini iyi bilirsiniz demiştim. O zaman yine hatırlarsanız yine plajda çocukları vurmuşlardı şimdi yine plajda çocukları öldürdüler bombalarla. Şu anda insanlığın vicdanı sızlamıyor. Kanamıyor. Ve maalesef İsrail aynı zulmüne, aynı orantısız güç kullanımı ile beraber saldırmaya devam ediyor.

ÇAĞRIM İSLAM DÜNYASINA
Benim özellikle çağrım İslam dünyasınadır. İslam dünyası, İsrail’e karşı tavrını ortaya net koymadığı sürece bu sıkıntılar daha çok sürecektir. Türkiye olarak bizim İsrail’e karşı tavrımız nettir. Biz İsrail ile olan ilişkileri adeta sıfırlamış noktadaydık. Bir normalleşme talebinin gelmesi ile de normalleşiyor ümidini bu 3 maddeye bağlamıştık. Bu 3 madde yerine gelmediği için zaten normalleşmenin olması bundan sonra da görünüyor ki mümkün değil.

MUTABAKAT İSTEMİYOR
İsrail, Hamas ve Fetih arasındaki ulusal mutabakat hükümetinin kurulmasını arzu etmiyor ve şu anda orada bu kıyımını devam ettiriyor. Bir başka adımı daha var İsrail’in burada. Bu hesap da malum Mısır ile olan görüşmelerinde Hamas’ı dışlama gayretleridir. Burada taraf olan bir defa Hamas’tır, Gazze’dir, Filistin’dir. Bu akşam Mahmut Abbas da burada olacak. Kendileri ile iftar sofrasından sonra görüşmemiz var. Bunları daha etraflıca görüşeceğiz.

OLUMLU DÜŞÜNMEM
İsrail bir defa dünyada barışı tehdit eden bir ülkedir. Ortadoğu barışını tehdit eden bir ülkedir. Hiçbir zaman barış yanlısı olmamıştır. Zulmetmiştir. Zulmetmeye devam etmektedir. Türkiye olarak biz, bir defa şahsen ben, bu görevde bulunduğum sürece hiçbir zaman İsrail ile olumlu bir şeyi düşünemem. Başkaları düşünebilir, o beni enterese etmiyor. Ben ve sorumluluğum altındaki yönetim, bu görevde olduğumuz sürece asla bu işe olumlu bakmayız.

İSRAİL MAĞLUP OLACAK
Hukuk gücün tayin ettiği bir unsur olursa orada zulüm vardır. Onun için biz hukuku, Hakk’ın ve haklının elindeki bir unsur olarak değerlendirmemiz lazım. Böyle değerlendirdiğimiz sürece de er geç İsrail bu zulmü ile devam edemez. Şu anda burada galip gibi görünebilir. Ama sonunda mağlup olacak olan İsrail’dir ve bu, dünyada belli yerlerde yaşayan Yahudileri, Musevileri de rahatsız edecektir. Burada İsrail devleti çok yanlış oynamaktadır.

BİR YERE VARILMAZ
Başta Amerika olmak üzere Rusya, batılı diğer ülkeler, onlar da bu konuda maalesef endişe belirtmekle bir yere varmak istiyorlar. Endişe belirtmekle bir yere varılmaz. BM’nin dünya barışına katkısının nasıl olacağını burada tekrar test ediyoruz. Taraf orada, Hamas’ı masaya çağırmıyorsun. Ee Mısır’la yapıyorsun. Sisi burada taraf mıdır? Sisi kendisi de zalimdir. Çünkü darbecidir. Şu anda Hamas’ın bütün gıda yollarını kapayanlardan bir tanesi de odur. Kimin talimatı ile? İsrail’in talimatı ile. Meşruiyet kazandırmak istiyorlar Mısır’a. Çünkü Mısır’ın şu andaki yönetimi meşru değildir”

MALEZYA UÇAĞINI RUSYA VURDU

CUMHURBAŞKANI adayı ve Başbakan Tayyip Erdoğan, seçim çalışmaları kapsamında dün Bursa’daydı. Konuşmasında, Malezya Havayolları’na ait yolcu uçağının düşmesine değinen Erdoğan “Ukrayna hava sahasında Malezya uçağı maalesef Rusya tarafından füzeyle vurularak indirildi” dedi. Gökdere Meydanı’ndaki mitingte ve Valilik önünde konuşan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

YENİ BİR HAÇLI İTTİFAKI
Bu Ramazan maalesef Filistin’den acı haberleri aldığımız bir Ramazan. Terör devleti İsrail Gazze’yi bombalıyordu, kara harekatına başladı. Son haftada 240’tan fazla şehit edildi, 2000’den fazla masum yaralandı. İsrail acımasızca vurmaya devam ediyor. Ortadoğu’daki bu insanlık dışı saldırı devam ederken dünya ve İslam ülkeleri susuyor. Bizim de Filistin için Gazze için sesimizi yükseltiyor olmamızdan rahatsız oluyorlar. Ama Biz Türkiye Cumhuriyeti devletiyiz. Osman Gazilerin, Orhan Gazilerin, Yıldırım Beyazıtların torunlarıyız. Dünya liderleri acayip açıklamalar yapıyorlar. ‘İsrail savunma hakkını kullanıyor’ diyor. Nasıl bir savunma hakkı ki bu, bunlardan kimse ölmüyor, ölenler sadece Filistinli. Hepsi oyun, hepsi numara. Bunlar samimi değil, dürüst değil. Yeni bir haçlı ittifakıyla karşı karşıyayız. Bu çok yanlış bir iş. Ben Batı’ya sesleniyorum, bu dürüst bir yaklaşım değil, bu yaklaşım yarın inanıyorum ki sizleri de boğacaktır.

BU NASIL BİR YAKLAŞIM
Ukrayna hava sahasında Malezya uçağı maalesef Rusya tarafından füzeyle vurularak indirildi. Uçaktaki yolcuların yaklaşık 160 tanesi Hollandalı. Bakınız, Hollanda’dan Malezya’ya gidecek ve bu uçak Ukrayna sahasında vuruluyor. Bu nasıl bir yaklaşımdır, bu nasıl bir anlayıştır? Hani dünya barışı için koşacaktık? Hani dünya barışına çalışacaktık?”

Haberin Devamı

"MALEZYA UÇAĞI RUSYA TARAFINDAN FÜZEYLE VURULARAK İNDİRİLDİ"

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Bursa'da konuştu. İsrail'in Gazze saldırısına karşı dünya devletlerinin sessiz kaldığını ifade eden Erdoğan, "Filistin'den roketler atılıyormuş. Bu roketler atılıyor da ne oluyor? Havada vuruyorlarmış roketleri. 1 kişi ölmüyor, nasıl oluyor bu iş? Kardeşlerim hepsi oyun, hepsi numara. Bunlar samimi değil. Bunlar dürüst değil. Yeni bir haçlı ittifakıyla karşı karşıyayız. Batıya sesleniyorum, bu dürüst bir yaklaşım değil. Bu yaklaşım yarın inanıyorum ki sizleri de boğacaktır."

"MALEZYA UÇAĞI RUSYA TARAFINDAN FÜZEYLE VURULARAK İNDİRİLDİ"
Rusya -Ukrayna sınırında düşürülen Malezya uçağıyla ilgili konuşan Recep Tayyip Erdoğan, "Ukrayna hava sahasında Malezya uçağı Rusya tarafından füzeyle vurularak indirildi. Ne vardı bu uçakta. Uçaktakilerin yaklaşık 160 tanesi Hollandalı. Hollanda'dan Melazya'ya gidecek ve bu uçak Ukrayna hava sahasında vuruluyor. Bu nasıl bir yaklaşımdır. Bu nasıl bir anlayıştır. Hani dünya barışı için koşacaktık? Bunlar 'ben güçlüyüm, istediğim gibi vururum, istediğim gibi indiririm' diyenlerden. Biz de diyoruz ki, siz bu gücünüzü bir yere kadar kullanacaksınız, ama unutmayın bu tuzakların üzerinde büyük bir tuzak var. O tuzak bir gün size vuracak" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!