AYM’ye 1108 avukattan Uludere başvurusu

Güncelleme Tarihi:

AYM’ye 1108 avukattan Uludere başvurusu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2014 01:39

ULUDERE’de hayatını kaybeden 34 kişinin aileleri adına 1108 avukat, olaydan sonra yaralıların kurtarılması için çaba gösterilmediği ve etkili soruşturma yapılmadığı gerekçesiyle dün Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) bireysel başvuruda bulundu.

Haberin Devamı

Başvuruda, en üst düzey yetkililer tarafından ‘resmen özür dilenmesi’, Uludere davasıyla ilgili takipsizlik kararına yapılan itirazın reddine ilişkin kararın kaldırılması, tüm askeri ve mülki yetkililerin yargılanması için dosyanın ilgili mahkemeye gönderilmesi ve AYM’nin konuya ilişkin incelemesini duruşmalı yapması istendi.

YARBAY YARGILANAMAZ

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, başvuru öncesinde yaptığı açıklamada, “Dava dosyasında şüpheliler yazılmadı, soruşturma yapılmadı. Soruşturma yürüten merci, failleri yargılayabilecek durumdan yoksundur. Çünkü bir yarbay, tümgenerali, orgenerali zaten yargılayamaz. Bu konuda çok ayrıntılı bir başvuru dilekçemiz var” dedi. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök de, “Devletin bütün üst kademesi bu olayda müteselsilen ve ortak olarak sorumludur” derken, HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, “Umarım ki Anayasa Mahkemesi, bireysel başvuruda bir çözüm kararı verir ve iç hukukta bunu çözme imkanı olur” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!