İsrail’e Gazze’ye giriş iznini Erdoğan verdi

Güncelleme Tarihi:

İsrail’e Gazze’ye giriş iznini Erdoğan verdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2014 01:39

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, İsrail’in Gazze saldırısıyla ilgili Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin acil toplanması gerektiğini belirterek, “Toplumun tüm kesimleri bu insanlık dramına karşı duyarlı olmalı” dedi. Kılıçdaroğlu, İzmir’deki basın toplantısında şunları söyledi:

Haberin Devamı

BM DURUMA EL KOYMALI

İsrail'in orantısız güç kullanarak Gazze'ye müdahale etmesi, çocukların, kadınların yaşamını yitirmesi bizi derinden üzüyor. Bir an önce BM Güvenlik Konseyi'nin bu duruma el koyması lazım. Kalıcı bir barışın sağlanması ateşkesin sağlanması arkasından her türlü yardımın sağlanması için tüm kanalların açılması en büyük arzumuzdur.

Türkiye'nin 90 yılda Ortadoğu'da yarattığı ‘güçlü devlet’, ‘sözü dinlenen devlet’ imajı yara aldı. Çağdaş demokraside dış politika iç politikaya malzeme edilmez. Dışişleri Bakanı ve Başbakanlık koltuğunda oturan kişi dış politikada Türkiye'yi ciddi açmaza sokmuştur.

KİM DİNLİYOR ERDOĞAN’I

Erdoğan'ın tavrını değerlendirmek gerekirse mahalle kabadayılığı ile bu sorunlar çözülmez. Kim dinliyor ki Erdoğan'ı? Sözünün itibarı yok. İsrail ile Türkiye arasında Erdoğan ağız dalaşı yapmakla beraber, perdenin arkasında ciddi pazarlıkların yapıldığını biliyoruz. Erdoğan hükümeti İsrail'in Gazze'ye girmesine izin verdi. Şimdi karşıymış gibi hava yayıyor.

Haberin Devamı

Bütün komşularımızla ilişkilerimiz iyi olacaktı. Bugün komşumuz kalmadı. Mısır ile ilişkimiz yok. Irak kan gölüne döndü. Musul’daki konsolosluk görevlileri rehin… Türkiye’nin üç büyük kentte Kahire, Tel Aviv ve Şam’da büyükelçisi yoktur. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilktir. Türkiye’nin ağırlığı olsaydı bunlar yaşanmazdı.

40 dakika okul ziyareti
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sinema sanatçısı Tarık Akan'ın kurucusu olduğu İstanbul Bakırköy’deki Özel Taş İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti. Kılıçdaroğlu'nu, Tarık Akan ile öğretmenler karşıladı. Öğretmenlerle tokalaşan Kılıçdaroğlu, bazılarıyla kısa süre sohbet etti. Akan ve öğretmenlerle merdivende toplu fotoğraf çektiren Kılıçdaroğlu, daha sonra binayı gezdi. Okulun özellikleri ve faaliyetleri hakkında bilgi veren Akan, Kılıçdaroğlu ile bir süre de baş başa görüştü. Kılıçdaroğlu, yaklaşık 40 dakika süren ziyaretin ardından okuldan ayrıldı. AA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!