SPK tebliği Meclis’e taşındı

Güncelleme Tarihi:

SPK tebliği Meclis’e taşındı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2014 01:10

CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, Sermaye Piyasası Kurumu’nun ortaklıktan çıkarma tebliğinde küçük ortağın durumunu soru önergesiyle TBMM gündemine getirdi.

Haberin Devamı

Tebliğ uyarınca hakim ortakların diğer ortaklardan payları son 30 günlük ortalama fiyattan alacağını hatırlatan Ayaydın, “Yabancı bir firmaya hisse başı 8 TL’den satılan bir şirket 1 Temmuz sonrası küçük yatırımcısının elindeki hisseleri 4 TL’ye alabilecek mi?” diye sordu. Ayaydın, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede şunları sordu:

-Hakim ortağın alım fiyatı için açıklama öncesi 30 günün fiyat ortalamasını esas almak, söz konusu hisseyi suni fiyat hareketlerine açık hale getirmekte mi?

-Hisse fiyatının küçük yatırımcının inisiyatifi dışında oluştuğu ve bu yatırımcının elindeki payı hakim ortağa satmama olanağı olmadığı dikkate alındığında, hakim ortağın fiyat için 30 günün ortalama fiyatı yerine, son 1 yıllık ortalama fiyatı almak veya fiyatın değerleme kuruluşlarınca tespit edilmesi daha adil olmayacak mı?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!