Çeşme TOKİ evleri Meclis gündeminde

Güncelleme Tarihi:

Çeşme TOKİ evleri Meclis gündeminde
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2014 01:25

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, TOKİ tarafından Çeşme’ye yapılması planlanan evleri TBMM’ye taşıdı.

Haberin Devamı

TOKİ’nin Çeşme’de ev yapmasına karşı olmadıklarının altını çizen Yüksel, “Ancak burada emsal çok yüksek. Çeşme Yarımadası’nda yapılaşma genelde 2 katlıdır. Şimdi siz buraya gelip, ‘4 katlı ev yapacağım’ derseniz mimarinin bozulmasını kimse kabul etmez. Çeşme’nin siluetini bozmayın. Demokratik ülkelerde plan yapma yetkisi belediye yönetimindedir. Siz yerel yönetimi yok sayarak plan yapamazsınız. ‘Ben yaptım, oldu’ mantığıyla hareket edilmesi kimseye bir şey kazandırmaz. Bazı AKP’li milletvekilleri yalan yanlış açıklamalar yaparak vatandaşımızın aklını karıştırıyor. Bunlara pabuç bırakmayız. Tam yerel seçim öncesi başvuruları aldılar. Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi de ‘Proje hazır’ diye ortalığa çıkıyorlar. Bunun 40 derece sıcaklıkta kömür dağıtılmasıyla hiçbir farkı yok. Seçim rüşveti. Çeşmeli hemşerilerimiz neyin ne olduğunu çok iyi görüyor, biliyor. Bu projeyle bir anlamda Çeşme’nin yaşam tarzına müdahale ediliyor. Bu yanlıştan dönün” dedi.

Haberin Devamı

Bunlara yanıt istedi
Alaattin Yüksel, soru önergesinde Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti: “Çeşme’ye TOKİ tarafından kaç konut yapılması planlanmaktadır? Yeni yerleşme bölgelerinin
seçimi, yol ve altyapı planlamasında teknik konularda gerekli çalışmalar yapılmış mıdır? Çeşme’de TOKİ tarafından yapılacak evlerin 4 katlı olacağı doğru mudur? Doğru ise, Çeşme Yarımadası’nda genellikle 2 katlı evlerin var olduğu düşünüldüğünde, 4 katlı evler ilçenin görüntüsüne ve mimariye zarar vermiş olmayacak mıdır?”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!