Ulaşımın halleri

Haberin Devamı


Ulaşım bütün kentlerin öncelikli sorunu… Tamam, hallettik diyemiyorsunuz çünkü şartlar sürekli değişiyor.


Ulaşım altyapısı çok iyi oturmuş dünya kentlerinde bile iyileştirme çabaları devam ediyor.


Bizim gibi altyapısı üst yapının peşinden koşan ülkelerde ise sorun daha derin ve daha karmaşık. Olay içinden çıkılmaz bir havuz problemine dönmüş vaziyette.


İzmir’deki durum herkesin malumu… Hayat, toplu ulaşım araçlarını kullananlar için ayrı zor, yayalar için ayrı, özel ulaşım araçlarını tercih edenler için ayrı.


Bizim İİDE (İzmir İçin Düşünceden Eyleme) posta grubunda da yıllardır tartışılır ulaşım konusu. Bu konuda oldukça deneyimli ve bilgili üyemiz Ünsal Altunbaş da zaman zaman fikirlerini paylaşır.

Şimdiye dek sesimizi pek duyan olmamıştı, ya da olduysa da bizim haberimiz yoktu. Ancak İzmir’in Mal Varlıkları ile ilgili Sayın Kocaoğlu ile yapılan son toplantıdan sonra yerel yönetim İİDE’ye biraz daha dikkatli bakmaya başladı.

Haberin Devamı

Trafik konusunda Ünsal Bey’in önerileri karşılık bulmaya başladı.


Bu gelişmede ESHOT’un yeni düzenlemesinin toplu ulaşımda yarattığı dalgalanma da etkili oldu. Ünsal Bey’in özellikle bu konudaki somut önerileri yönetimin ilgisini çekti.


Şimdilik diyelim tabii… Bazen böyle heyecanlı başlangıçlar sonradan sönüp yok oluyor.


Umarız bu kez böyle olmaz. İdare ulaşımın paydaşlarıyla sağlıklı bir iletişim kurar. İnteraktif bir çalışma yürütür. Öneri almaktan gocunmaz.


Düzenlemeler, iyileştirmeler zamanında gelir. Kamuoyu da zamanında bilgilendirilir.

*****

URLA’DAKİ KIPIRTILAR

Ulaşımın halleri

Malum, birkaç yıl önce günlük iletişimde SMS denen kısa mesajlar pek bir yaygındı. Akıllı telefonlar sayesinde başka uygulamalar devreye girdi ve SMS’ler gözden düştü. Daha çok bankalar, Belediyeler vs tarafından kullanılır hale geldi.

Haberin Devamı


Şu aralar Urla Belediye’sinden güzel mesajlar geliyor mesela. Başkan Sibel Uyar makamında henüz yeni olmasına karşın Urla’da bir kıpırtı yaratmayı başardı.


Akademi Urla önemli ve heyecan verici bir girişim… Umarım sürekliliği olur.


Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile Büyükşehir arasında imzalanan yazlık kışlık çiçek alım sözleşmesi sembolik olarak anlamlı.

Ayrıca Ulusal Köy Tiyatroları şenliğinin ilkinin geçen hafta düzenlenmiş olması da çok sevindirici. Ülkeye örnek olabilecek bir çalışma bu.


Sayın Başkan’ın, tarihi 8 bin yıl öncesine dayanan Urla’nın sanatın beşiği olduğunu vurgulaması ve “Necati Cumalı gibi tiyatro yazarlarımızın yetiştiği Urla’mız, kültür ve sanatın başkenti olabilecek bir potansiyele sahip ve biz bu potansiyeli doğru yönde geliştirmek için çalışacağız” demesi de önemli.

Haberin Devamı


Sibel Hanım iyi başladı, umarım devamı gelir.

*******


YİNE DOLANDIRICILAR


Geçen haftaki yazımda söz ettiğim dolandırıcılık hikayesi ile ilgili Sayın Ersen Gürpınar’dan bir mesaj geldi.


Ersen Bey telefonlar üzerinden gelen “falanca ödülü kazandınız, lütfen şu numarayı arayınız” şeklindeki dolandırıcılık girişimlerine dikkat çekiyordu. Bazı mesajlar operatörlerin “işine geldiği” için devam edip duruyormuş.


Duyarlı bir vatandaş olarak Sayın Gürpınar gitmiş Bilişim Suçları’na başvurmuş. Onların yönlendirmesiyle Savcılığa suç duyurusunda bulunmuş. Savcılık gelen cevap: Henüz suçtan zarar görmediğiniz için işlem yapılmamıştır!


Suçu önlemeye çalışmak işe yaramıyor anlaşılan. Cezai şartlar suçtan zarar gördükten oluşuyor.

Haberin Devamı


Bu ülkede kimlerin ne için suçlanıp yargılandığını bir düşünün… Sonra da aynı hukuk sisteminin bu dolandırıcılara nasıl bir hareket alanı bıraktığına bir bakın. Bu duruma isyan ederek çala klavye yazarsanız da suçlu duruma düşebilirsiniz, o da ayrı!

Yazarın Tüm Yazıları