Ramazan hırsızları iftar saatini bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Ramazan hırsızları iftar saatini bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2014 01:28

Ramazan ayı ile birlikte hırsızların ev soyma yöntemlerinde değişikliğe gittikleri görüldü. Son günlerin en popüler tekniğinin ev ahalisinin o akşam evde olup olmadığını öğrenerek boş olan evleri iftar saatlerinde soymak olduğu anlaşıldı. Emniyet yetkilileri ise iftarı dışarıda yapacak vatandaşların basit tedbirlerle hırsızlığı engelleyebileceği konusunda uyarıyor.

Haberin Devamı

Gölbaşı'nda son günlerde artış gösteren hırsızlık olaylarının benzerlik göstermesi emniyet güçlerinin dikkatinden kaçmadı. Hırsızlar, soygun için iftar saatlerini beklerken, zemin ya da birinci kattaki dairelerin tercih edildiği göze çarptı. Gölbaşı'ndaki TOKİ konutlarında geçtiğimiz hafta aynı yöntemle bir günde 5 dairenin soyulması semt sakinlerini tedirgin etti. Gün içerisinde kapı kapı dolaşarak dua kitabı sattığı görüntüsü veren hırsızların sohbet sırasında ev sahibinin akşam iftarda evde olup olmadığını öğrenmeye çalıştığı anlaşıldı.

"ACIDIM VE İÇERİ ALDIM"

Emekli eşiyle Gölbaşı TOKİ'de yaşayan Y.A. (82) adlı kadının da kapısını çalan hırsızlar iftar saatinde yaşlı çiftin evini soydu. Hırsızlık olayından sonra sahura bile kalkmakta zorlandığını anlatan Y.A., “Öğlen saatlerinde kapı çaldı. Birisi çarşaflı iki kadın ismini şuan hatırlayamadığım bir hayır kurumundan geldiklerini ve dua kitabı sattıklarını anlattı. Güneşin altında dolaşmaktan yorulduklarını ve içeride biraz soluklanmak istediklerini söyledi. Tavırlarından biraz şüphelendim ama oruç ağızlı olduklarını söyleyince acıdım ve içeri aldım. Evimizin ne kadar güzel olduğunu söyleyerek eşyaları incelediklerini sezdim. Satmak istedikleri dua mecmualarını almayacağımı söyledim ama ısrar ettiler. Üzerimde para olmadığını eşimin ancak akşam eve geleceğini söyleyince akşam tekrar gelmek istediklerini söylediler. Ben de 'Olmaz, biz akşam başka bir yere iftara davetliyiz' deyince birbirlerine baktıklar. İftar dönüşünde eve geldiğimizde şok olduk. Giriş kapısı açıktı ve evin altı üstüne getirilmişti” dedi. Zemin kat ya da birinci kattı tercih eden soyguncuların çoğunlukla açık bırakılan pencereden ya da zorlama ile balkon kapısından girdikleri bildirildi.

Haberin Devamı

"İFTARA GİDERKEN TELEVİZYONU AÇIK BIRAKIN"

Aynı yöntemle bir günde 5 farklı daireye girerek dizüstü bilgisayar, plazma televizyon gibi elektronik eşya ile buldukları nakit paraları çalan hırsızlar emniyet güçlerin başarılı operasyonu ile kısa sürede yakayı ele verdi. Ramazan hırsızlarına karşı uyarılarda bulunan emniyet birimleri vatandaşlardan tanımadıkları kişileri evlerine almamasını istedi. Ayrıca, ailece gidilen iftar dönüşlerinde kötü sürprizlerle karşılaşmamak için alınabilecek tedbirlerinden bazılarını şu şekilde sıraladı: "Daire kapısının önünde bir ya da birkaç çift ayakkabı bırakıp evde birilerinin olduğu izlenimi verin. Radyo ya da televizyonun sesini yüksek düzeyde açık bırakın. Odalardan bir ya da birkaçının ışıklarını açık tutun."

Haberin Devamı

BİRİ KADIN, ÜÇ HIRSIZ YAKALANDI

Gölbaşı'ndaki TOKİ konutlarında geçtiğimiz hafta aynı yöntemle bir günde 5 dairenin soyulması emniyet birimlerini harekete geçirdi. Gölbaşı Asayiş ekibin yaptığı çalışmalar neticesinde kısa sürede yakalanan birisi kadın üç hırsız hakkında adli işlemler başlatıldı. Suç ortağı olduğu gerekçesiyle iki kişinin yakalanması çalışmaları sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!